retete gustoase

Tot ce nu știai despre construcția unei case de la zero

Tot ce nu știai despre construcția unei case de la zero

Din ce în ce mai multe persoane aleg să își construiască o locuință de la zero, iar motivele sunt dintre cele mai variate. Unii își doresc o locuință structurată exact după propriile nevoi, alții sunt entuziasmați de proces în sine, iar alții vor să economisească sume cât mai mari, făcând lucrurile pe cont propriu.

Loading...

Dacă și tu te gândești să optezi pentru construcția unei case, cu siguranță există câteva aspecte la care încă nu te-ai gândit.

Iată tot ce trebuie să știi înainte să îți construiești o locuință de la zero!

  • Este un proces lung și complex

Înainte de a lua decizia finală de a construi o casă, trebuie să știi că te așteaptă o călătorie lungă și, câteodată, complicată. Acest lucru nu trebuie să te descurajeze nicio clipă, ci doar să te responsabilizeze și să te ajute să te organizezi cât mai eficient.

De altfel, organizarea reprezintă un element cheie când vine vorba despre a construi o casă de la zero. Va fi nevoie să dedici o mare parte din timpul tău liber acestui proiect, așa că asigură-te că ai disponibilitatea necesară.

Apoi, asigură-te că ai un plan bine definit pentru perioada construcției: unde vei locui, cum îți vei gestiona bugetul și cum vei îmbina munca, timpul liber și proiectul casei.

  • Va trebui să te implici în mod direct

Chiar dacă alegi să colaborezi cu o firmă de construcții și cu un arhitect, acest lucru nu înseamnă că nu va fi nevoie de implicarea ta directă. Din contră, prezența și părerile tale vor fi esențiale în proces.

Vor fi zile în care va fi nevoie să stai pe șantier, să supervizezi anumite procese și să contribui cu idei. În plus, vor fi momente în care va trebui să iei și să îți asumi anumite decizii. Înainte să începi proiectul, vezi câteva sfaturi pentru construcția unei case și aplică-le odată ce dai startul construcției.

  • Calculele inițiale nu corespund întotdeauna cu prețul final

O greșeală foarte des întâlnită este bugetarea eronată. Persoanele care urmează să investească într-o casă nouă se raportează la prețul de construcție, fără să includă și alte costuri ulterioare.

De exemplu, chiar dacă proiectul casei include anumite elemente, acest lucru nu înseamnă că toate sunt incluse în prețul de bază. S-ar putea să ai nevoie de un buget extra pentru anumite detalii arhitecturale, balustrade, ferestre sau trepte.

În plus, vei avea nevoie de sume semnificative și pentru materiale precum gresia, parchetul, faianța, vopselurile, dar și pentru mobilier și accesorii.

Așadar, dacă vrei să îți folosești bugetul cât mai eficient și să ai o perspectivă clară asupra cheltuielilor, încă de la început, ia în considerare toate elementele.

  • Este indicat să gândești designul interior încă de la început

Multe persoane se concentrează foarte mult pe structura casei, iar designul interior primește atenție doar la final, când casa este deja ridicată. Această strategie poate fi folosită, însă este recomandat să ții cont de design atunci când decizi elementele structurale.

Dacă vei construi casa fără să ai designul interior în minte, vei rata oportunități importante. Spre exemplu, nu vei putea valorifica acea parte a camerei în care lumina naturală există din plin, căci nu vei avea suficient spațiu pentru biroul dorit.

Astfel, încearcă să construiești fiecare metru pătrat cu intenție și cu un scop precis.

Nu în ultimul rând, acordă suficient timp planificării și nu te grăbi să termini totul cât mai repede. O construcție începută lent, dar corect, este de preferat uneia inițiate rapid, dar fără a se lua în considerare elemente esențiale.

Așadar, chiar dacă ești nerăbdător să ai locuința visurilor tale, asigură-te că ai luat în calcul toate detaliile!