retete gustoase

Tot ce trebuie să știi despre asortarea încălțămintei cu ținuta pe care o porți

Tot ce trebuie să știi despre asortarea încălțămintei cu ținuta pe care o porți

Asortarea outfitului cu încălțămintea a fost dintotdeauna o chestiune îndelung dezbătută și des adusă în discuție de către designeri din toată lumea, dar mai ales de vedete. Dacă Prințesa Diana obișnuia să poarte pantofi în aceeași nuanță cu rochiile pe care le îmbrăca, Melanie Trump, Prima Doamnă a Americii, a dus totul la un rang superior când a încălțat o pereche de cizme din același material cu cel al pardesiului cu care s-a prezentat la un eveniment.

Loading...

Formula magică sau rețeta precisă a unei outfit perfect în ceea ce privește aceste reguli pentru asortarea încălțămintei cu ținuta nu există, însă am adunat pentru tine mai jos câteva dintre variantele câștigătoare, din care te poți inspira în căutarea unui look impecabil. Iată care ar fi acestea.

Alege pantofi cu doar o nuanță mai închisă decât ținuta

Pentru a evita cât mai mult factorul cringe care intervine deseori atunci când folosești atât în partea de sus, cât și în cea de jos a ținutei, aceeași culoare, mizează pe varianta unei perechi de pantofi cu doar o nuanță mai închisă decât rochia, pardesiul sau orice altceva ai ales să porți în partea de sus a corpului. De exemplu, o rochie roșie s-ar potrivi de minune vizual cu o pereche de pantofi de nuanța cireșelor sau a roșiilor cherry, la fel cum un pardesiu verde crud ar merge excelent în combinație cu o pereche de ghete verde-pădure. Diferența de culoare va fi vizibilă pentru cei mai mulți în a căror rază vizuală vei apărea, iar nuanțele de roșu, verde sau oricare altă culoare ai ales nu se vor bate cap în cap.

Combină variații dintr-o singură culoare 

Dacă sugestia de mai sus nu te prea încântă, poate varianta în care poți folosi aceeași culoare, dar tipare total diferite, s-ar apropia mai mult de preferințele tale. De pildă, poți asorta o pereche de pantofi cu vârful ascuțit bleumarin cu o rochie scurtă de aceeași culoare, dar cu model cu buline ori cu dungi. Dacă Prințesa Kate Middleton a reușit să combine perfect ținute cu diferite modele imprimate cu pantofi în aceeași culoare, sigur poți și tu!

Nu folosi aceleași materiale pentru pantofi și ținută

Pentru a evita micile bârfe care ar putea suspecta faptul că ți-ai sacrificat draperiile pentru a-ți croi o rochie și a-ți îmbrăca o pereche de pantofi, nu folosi niciodată același material pentru încălțăminte și haine. De exemplu, dacă rochia ta are paiete, nu le folosi și în partea de jos a ținutei. Cea mai la îndemână variantă ar fi să asociezi pantofii sau bocancii din lac cu o rochie sau un costum din catifea ori din orice material preferi, chiar în aceeași nuanță cu încălțămintea.

Nu-ți fie teamă să repeți modelul ales

Să spunem că ai optat pentru un pattern de animal print pentru rochia pe care urmează să o îmbraci. Vedetele de la Hollywood au lansat un trend care, se pare, a prins chiar și la noi. De ce să nu încalți și pantofii cu același tipar, pentru o ținută wow? Desigur, modelul ar trebui să fie același, nicidecum nu poți combina o variantă de tip leopard cu una de tigru, de exemplu.

Mergi la extreme

Până la urmă, varianta cu adevărat câștigătoare rămâne cea în care tu te simți cel mai bine. Poți opta chiar pentru clasica variantă de pantofi negri la orice ținută sau unii pe care pur și simplu îi iubești. 

Așa că îți lansăm o provocare, uită de combinații perfecte și încalță o pereche de pantofi comozi, orice design sau culori ar avea în compoziție, pentru că, la finalul unei zile, cel mai frumos accesoriu pe care îl poți purta este un zâmbet larg pe care nu-l poți avea încălțată cu o pereche de stiletto care te strâng.