Ultima oră. E iar doliu în lumea artistică de la noi. A murit, Dumnezeu să o odihnească! Va fi înmormântată în București. Unde pot merge cei care vor să-i aducă un ultim omagiu

Un alt artist român important se stinge din viață!

Este vorba despre Paula Ionescu, una dintre cele mai îndrăgite actriţe ale teatrului din Braşov. Actrița s-a stins la vârsta de 73 de ani și va fi înmormântată la București.

Actriţa Paul ionescu s-a născut în 12 iulie 1945 şi a murit duminică, 11 februarie 2018, la vârsta de 73 de ani. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Teatrului Sică Alexandrescu printr-un comunicat de presă. Paula Ionescu a jucat în zeci de piese pe scena Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov, iar timp de doi ani, din 1993 şi până în 1995, a fost şi directoarea instituţiei de cultură. Paula Ionescu va fi înmormântată marţi, 13 februarie 2018, ora 13:30, la Biserica Sfânta Vineri din Bucureşti, potrivit adevărul.ro.

De-a lungul carierei a putut fi admirată în spectacole precum: A douăsprezecea noapte de William Shakespreare, regia Eugen Mercus (1973), D‑ale carnavalului de I.L. Caragiale, regia Romulus Vulpescu (1974), Gâlcevile din Chioggia de Carlo Goldoni, regia Eugen Mercus (1975), Interviu de Ecaterina Oproiu, regia Anca Ovanez Doroşenco (1977), Trei surori de A.P. Cehov, regia Eugen Mercus (1977), Alibi de Ion Băieşu, regia Tudor Florian (1978), Jocul de‑a vacanţa de Mihail Sebastian, regia Mircea Marin (1980), Examenul de Jan Pawel Gawlik, regia Eugen Mercus (1981), Între etaje de Dumitru Solomon, regia Mircea Marin (1981), Pescăruşul de A.P. Cehov, regia Eugen Mercus (1983), Cum vă place de William Shakespreare, regia Florin Fătulescu (1985), Hangiţa de Carlo Goldoni, regia Eugen Mercus (1986), Nevestele vesele din Winsor de William Shakespeare, regia Beatrice Bleonţ (1994), Tango de Slawomir Mrožek, regia Sergiu Savin (1990), Cameristele de Jean Genet, regia Mihai Manolescu (1991), Elisabeta, din întâmplare o femeie de Dario Fo, regia Mihai Lungeanu (1992), Vinovată? (1992), Tartuffe de Molière, regia Mircea Cornişteanu (1996), Gaiţele de Al. Kiriţescu, regia Mircea Cornişteanu (2000), potrivit libertatea.ro.

Surse: adevarul.ro, libertatea.ro

CITEȘTE ȘI:

„Irina Loghin a murit” Anunțul care a scos-o din sărite pe cântăreață! Reacție de ultim moment, nimeni nu se aștepta la decizia asta! S-a întrecut orice limită!

Vestea că Irina Loghin ar fi murit i-a îngrozit pe fanii cântăreței, însă, din fericire, informația a fost una eronată și de neînțeles. Deși de-a lungul frumoasei sale cariere s-au tot scris lucruri false despre ea, artista a decis că de această dată s-a întrecut orice limită a bunului simț, drept urmare, s-a declarat foarte revoltată de cele scrise despre ea, ba mai mult, vrea să-i acționeze în instanță pe responsabili.

Irona Loghin nu este deloc fericită de modul în care i s-a folosit numele, și vrea să i se facă dreptate. Iată mesajul transmis de cântăreață:

„Dragii mei,

Am primit zilele acestea numeroase telefoane de la admiratori care doreau, pur și simplu, să îmi audă vocea, să se convingă că nu am murit, că nu am păţit nimic. Am hotărat, așadar, să iau atitudine împotriva celor care răspandesc asemenea mizerii. Am vorbit cu avocatul meu și voi luă în cel mai scurt timp toate măsurile care se impun. Am trecut de nenumărate ori peste minciunile care s-au scris despre mine, însă de data această consider că s-a incălcat orice limită a bunului simț și a legii. Vă asigur incă o dată că sunt foarte bine. Nu am murit, nu am fost otrăvită, nu am luat niciun virus ucigaș din SUA. 
Vă mulțumesc pentru grijă voastră, pentru sutele de mesaje și comentarii!

Vorbește lumea de bine 
Mulți de rău și mulți de bine 
Unii spun că nu mai sunt 
Alții spun că nu mai cânt, 
Dar eu vă spun tuturor 
C-am să când pân-am să mor!”, a scris Irina Loghin, după ce s-a scris că a încetat din viaţă.