Ultima oră: Ucigașa de la metrou a părăsit arestul poliției. Ce se întâmplă cu ea în aceste momente a șocat o țară întreagă! Cum s-a ajuns la asta

Magdalena Șerban, femeia responsabilă pentru tragedia de la metrou în urma căreia o tânără în vârstă de 25 de ani a murit, a fost mutată, miercuri seara. Ea a părăsit Arestul Central al penitenciarului Jilava după ce a reclamat că nu se simte bine, astfel că a fost dusă la spitalul penitenciar Jilava, unde va rămâne timp de 30 de zile. După o expertiză amănunţită, anchetatorii vor decide dacă o vor închide sau nu într-un spital cu măsuri de siguranţă sporite.

Se pare că într-o primă instanță, Magdalena Șerban ar fi fost băgată în aceeași celulă cu alte femei, însă acestea au protestat față de prezența ei alături de ele, iar conducerea arestului a fost obligată să ia măsuri, tocmai de aceea a fost apoi mutată într-o altă celulă.

„Femeia se află în custodia Spitalului Penitenciar Jilava şi este supravegheată din punct de vedere medical. Ea a fost adusă pe 13 decembrie, ieri seară. Medicul curant va decide, în funcţie de diagnostic, perioada spitalizării”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Spitalului Penitenciar Jilava, Denisa Ene.

Dan Antonescu, psiholog criminalist, a povestit pentru wowbiz.ro care ar putea fi pericolul cu oameni precum Magdalena Șerban sau care ar putea fi pericolul eliberării acesteia:

„Este una din problemele care ii framante pe multi dintre cei care lucreaza in acest domeniu, al combaterii infractiunilor comise cu violenta. Oamenii acestia sunt imprevizibili prin reactie. E usor sa discutam despre cei care ar trebui sa ia atitudine, sa aiba reactie, in anumite momente. Ii vedem pe cei dintr-o statie de metrou, o gara…oriunde. E usor sa dau exemplu 5-6 cazuri similare, de oameni care habar nu aveau ca au comis crimele respective.

Ei au auzit vocile lor, in capul lor si s-au trezit in fata anchetatorilor. Aici este problema. Cine ii verifica pe acesti oameni, cine ii supravegheaza. Am avut situatii cand un schizofrenic, autor de omor, a fost internat conform legislatiei intr-o unitate spitaliceasca. A reusit sa plece de acolo, a mai comis o fapta, apoi s-a intors la spital. Am discutat cu el si mi-a zis „Am facut ce am facut”. El avea senzatia ca a facut ceva bine. A ramas inchis in spital si nici acum nu stie ca a facut ceva rau.

Aici este marea tragedie, ca familia, apropiatii, nu iau masuri. Pentru a fi expertizat din punct de vedere psihiatric este necesar acceptul acestui om sau printr-o hotarare judecatoreasca. Unde am ajuns?”.

Surse: stirileprotv.ro, wowbiz.ro, RTV