Un român s-a căsătorit pe internet cu o siriancă pe care nu a întâlnit-o niciodată, motivul pentru care a luat-o de soție e incredibil: „Nu au mai rămas…”

Un nou trend pare să apară printre femeile din Siria. Nu numai că acestea își caută iubirea pe internet, dar au început și să se căsătorească online, asta fiind singura lor șansă de a-și întemeia o familie în viitorul apropiat. De ce? „Nu au mai rămas bărbaţi în Siria”, spun femeile din ţară.

„Sunt căsătorită cu un bărbat pe care nu l-am întâlnit niciodată. Este aproape de două ori mai mare ca mine, are două fete adolescente şi trăieşte în România”, a declarat pentru Albawaba News Zainab, o tânără de 28 de ani.

„De peste şapte luni aştept să îmi primesc viza pentru a fi împreună cu soţul meu”, a mai spus femeia.

„Nu mai există tineri rămaşi în Siria, aşa că aceasta este singura mea şansă să întemeiez o familie şi să plec şi să devin cetăţean al unei ţări europene. Nu am niciun viitor aici, cel puţin această căsătorie îmi oferă o speranţă”, a adăugat ea.

Zainab și soțul ei, Imran, s-au cunoscut pe Facebook, apoi au vorbit pe WhatsApp și pe Skype timp de o lună, înainte de a decide să se căsătorească și să înainteze actele pentru ca ea să imigreze în țara noastră.

Căsătoriile prin împuterniciţi sau prin Skype au devenit foarte populare în Siria începând cu 2011, anul când a izbucnit războiul în Tara, potrivit hotnews.ro. Se pare că acest tip de mariaje reprezintă 54% din căsătoriile din Siria, cel puțin așa pretinde judecătorul Mahmoud Al-Maarawi, şeful instanţei religioase ce supervizează emiterea de documente civile pentru musulmanii sirieni.

Unele tinere preferă să se căsătorească prin Skype, ceremonie în cadrul căreia participă un notar, mireasa, mirele, părinții și martori. După ceremonie, soția sau un avocat ia contractul pentru a-l înregistra la tribunal, după legalizarea lui se poate începe lucrul la actele de emigrare.

Legea permite trimiterea unui împuternicit pentru o căsătorie prin intemediar, a explicat Al-Maarawi.

Oricine din Siria sau din afara ţării poate fie să trimită o împuternicire către o persoană de încredere, fie să numească un avocat să realizeze un contract de căsătorie cu o femeie sau cu tutorele ei legal, potrivit stirileprotv.ro.

Sursa: stirileprotv.ro

CITEȘTE ȘI:

Un tânăr a decis să își ceară iubita în căsătorie în cel mai romantic loc pentru ei. S-a așezat în genunchi, i-a dat inelul, iar apoi a surprins-o cu un gest neașteptat. Niciodată nu s-ar fi gândit că el va face asta:

Fiecare femeie consideră ziua în care a fost cerută în căsătorie drept o zi de-a dreptul specială, pe care nu o va uita niciodată și pe care o va prețui pentru toată viața. Iar cererea în căsătorie a cuplului din această poveste nu este mai prejos.

Cele mai bune cereri în căsătorie sunt, de obicei, cele care sunt planificate meticulos, până la cel mai mic detaliu. Acest moment, de asemenea, oferă o mică idee despre cuplu și despre personalitatea acestuia, precum și despre povestea lor de dragoste.

Lumea întreagă adoră aceste momente și nu se poate sătura să vadă asemenea clipe de fericire, când femeile sunt surprinse de către partenerii lor cu marea întrebare care le schimbă definitiv destinul.

Ryan Balfour s-a gândit pentru mult timp care ar fi cea mai bună varintă pentru a-și cere iubita de soție. Nu doar el și-a dorit să fie o parte importantă în viața iubitei sale, ci și un alt membru trebuia să fie, de asemenea, implicat în această relație specială.

Astfel, Ryan și-a invitat iubita, pe Darion Getzinger, dar și pe câinele lor la o plimbare prin munți. Fără să o anunțe, Ryan s-a așezat într-un genunchi și și-a declarat sentimentele, apoi și-a declarat sentimentele și către câinele lor, Maia. Mai mult decât atât, acesta i-a dăruit o zgardă roz pentru a face acest lucru oficial.

Ryan a dezvăluit apoi în cadrul unui interviu că Maia a devenit parte a familiei lor de ani întregi și a știut că vrea să o includă și pe ea în noua viață și că trebuie să fie martor la acest eveniment.

La rândul său, Darion a fost extrem de încântată că Ryan a „cerut-o” și pe Maia.