Va fi prăpăd! Anunțul șoc al meteorologilor: credeam că am scăpat, dar ce e mai rău abia acum începe. Pericol pentru 11 județe

După ninsoarea la începutul primăverii, România nu a scăpat de fenomenele extreme. Acum, hidrologii au emis o avertizare de cod galben de inundații pe râuri, pentru județele: Constanța, Tulcea, Buzău, Giurgiu, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Pșt. Vâlcea, Dolj, Olt și Mehedenți.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă, precipitaţiilor lichide prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie,” anunţă Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Avertismentul intră în figoare pe 26.03.2018, la ora 12:00 și rămâne valabil până pe 28.03.2018, ora 18:00, iar râurile vizate de codul galben sunt: Desnăţui (judeţele: Mehedinţi şi Dolj), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Băbeni (judeţele: Vâlcea, Olt şi Dolj), Călmăţui (judeţele: Olt şi Teleorman), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Olt, Argeş şi Teleorman), Neajlov (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Teleorman şi Giurgiu), Buzău – afluenţi bazin mijlociu (judeţul Buzău), râurile mici din Dobrogea (judeţele: Constanţa şi Tulcea).

CITEȘTE ȘI:

A murit! Durere fără margini pentru Anamaria Ferentz. „Ea a fost și este Ana… Dumnezeu a ales ca ea să plece dintre noi azi noapte” România este în doliu. Dumnezeule, câtă durere

Ana Bucur, o tânără baschetbalistă română de la clubul bucureștean ICED Blue Hawks, s-a stins la 14 ani. Fata fusese diagnosticată cu cancer osos, la frageda vârsta de numai 13 ani! Potrivit gsp.ro, totul a început atunci când Ana Bucur s-a întors de la un turneu de baschet acuzând o puternică durere de genunchi. Tânăra a ignorat inițial durerile, însă consultațiile efectuate ulterior au scos la iveală cumplita boală.

Și mai tragic este faptul că, în cazul ei, tratamentul nu a dat rezultate, iar pe 25 martie, Ana Bucur s-a stins din viață, lăsând în urmă un potențial uriaș, pe care și-l putea dezvolta în baschet. Dintre vedete, cea care a fost cea mai afectată de această tragedie a fost Anamaria Ferentz a transmis un mesaj de condoleanţe în mediul online, în urma decesului tinerei sportive.

„Din păcate pe acest copil bun, talentat, frumos şi plin de viaţă nu am apucat să îl cunosc faţă în fata… decât la telefon… I-am auzit vocea senină, plină de viată, cu sperantă şi recunostintă pentru toţi cei care îi transmiteau urări de insănătosire rapida… Ea a fost şi este Ana Bucur, Ana Campioană, cum au numit-o cei de la Radio ZU din oraşul faptelor bune… Dumnezeu a ales că ea să plece dintre noi azi noapte… (brusc, după o operaţie reuşită şi în proces de recuperare) Dumnezeu a vrut-o la el dar Spiritul ei va fi mereu aici cu noi! Va Mulţumesc în numele Anei şi al familiei tururor celor care i-aţi oferit speranţe şi zâmbete cu gândurile , rugăciunile şi donaţiile voastre! Condoleante familiei! Durerea este imensă… ❤️ RIP Ana Bucur ❤️ Vei fi mereu iubită!”este mesajul postat de Anamaria Ferentz.