retete gustoase

Vacanţa e un prilej bun pentru a citi şi învăţa ce ne place! Copiii au opţiuni extraordinare, iar părinţii îi pot îndruma

Vacanţa e un prilej bun pentru a citi şi învăţa ce ne place! Copiii au opţiuni extraordinare, iar părinţii îi pot îndruma

Avem nevoie, chiar şi la vârsta adultă, de îndemnuri, de sfaturile unui bun prieten, de o doua opinie din partea cuiva de încredere. Ce să mai spunem, aşadar, de cei mici? Cu siguranţă, au nevoie de îndrumarea noastră, a părinţilor, pe lângă cea pe care o primesc de la profesorii lor.

Chiar dacă cei mici au trecut de primele patru clase, nu înseamnă că şi-au întregit deja gusturile în lectură şi materii preferate. Toate acestea sunt într-o continuă dezvoltare şi avem datoria de a le oferi opţiuni cât mai variate pentru a-i ajuta nu doar să-şi îmbunătăţească aptitudinile şcolare, dar şi pentru a descoperi noi afinităţi când vine vorba de materiile predate. Se întâmplă des ca o materie să nu le placă din simplul fapt că li se pare dificilă. 

Loading...

Şi pentru că vorbeam de prieteni de nădejde, în libraria online Librarul.ro descoperiţi o gamă variată de astfel de cărţi de activităţi şi nu numai, ideale pentru câte ore de exerciţii suplimentare în vacanţă. Pe lângă lecturile pe care le puteţi recomanda din proprie iniţiativă din simplul fapt că v-au plăcut când eraţi de vârsta lor, le puteţi strecura în raft şi astfel de instrumente de lucru gândite special pentru această perioadă esenţială în cunoaştere: recomandările noastre de mai jos sunt pentru copiii din clasele V-VI, dar şi pentru copiii mai mici care învaţă mai repede şi sunt deja avansaţi.

Un bun exemplu îl constituie cartea Larousse. Engleza distractivă 9-10 ani, un titlu renumit deja în aria de învăţare şi o carte concepută de specialiştii Larousse cu nenumărate activităţi ludice, jocuri didactice şi exerciţii progresive. Activităţile sunt gândite de aşa manieră încât cei mici învaţă prin exerciţii care duc la un progres vizibil şi creează noi metode de învăţare prin joacă. De la „şiretlicuri” pentru a trece drept un englez get-beget până la nenumărate informaţii culturale, noţiuni recapitulative de gramatică, explicaţii amănunţite şi un minilexicon englez-român, această metodă Larousse e calea sigură pentru îmbunătăţirea vizibilă a cunoştinţelor de limba engleză pe perioada vacanţei. 

Să nu uităm de ceea ce, chiar şi pentru noi, a fost de multe ori ora la care am fi preferat cu siguranţă să fim, de fapt, în vacanţă: matematica. Cu o carte de activităţi pe măsură, chiar şi această materie, esenţială în dezvoltarea a nenumărate aspecte care ţin de gândirea logică şi de orientarea minţii către o direcţie pragmatică, problemele de învăţare se vor topi ca prin minune. Cartea Matematica. Exercitii si probleme. Clasa a V-a e un bun exemplu pentru copiii de această vârstă, cu precizarea că a fost întocmită profesori cu experienţă didactică bogată, precum şi de inspectori de specialitate, ţinându-se totodată cont de programa şcolară. 

Cu siguranţă, toţi copiii sunt fascinaţi de poveşti. Iar Marele dicţionar de expresii româneşti este o nouă poartă către acest univers care se extinde prin cunoaşterea unor expresii pe care cei mici le întâlnesc adesea şi pentru care uneori nici noi, ca părinţi, nu avem o explicaţie la îndemână. Însă acest dicţionar vine să completeze aceste aspecte, să înfrumuseţeze poveştile şi sensurile limbii române şi să hrănească intens dezvoltarea vocabularului celor mici. Cu explicaţii pertinente şi concise, va fi o plăcere a lecturii inclusiv pentru cei mari. 

Continuăm seria de recomandări cu un titlu care şi-a dovedit eficienţa de-a lungul mai multor generaţii: Capcanele limbii engleze de Larousse. Dacă vreţi să îi ajutaţi pe copii să înţeleagă mai uşor şi definitiv noţiunile importante de gramatică, dacă vreţi să îi ajutaţi să depăşească dificultăţile limbii engleze, dacă vreţi ca cei mici să aibă acces la o cunoaştere rafinată a acestei limbi străine de circulaţie internaţională, atunci această carte este răspunsul ideal. Mai mult, va veni constant în sprijinul dumneavoastră fie pentru că doriţi să vă reîmprospătaţi memoria în ce priveşte anumite noţiuni de limbă engleză, fie ca ajutor de încredere atunci când copilul dvs. vă cere ajutorul la rezolvarea temelor!

Dezvoltaţi şi mai mult limbajul celor mici printr-un Dicţionar de neologisme al prof. univ. dr. Marin Buca, o lucrare cu un public larg, de la elevi, studenţi, profesori, părinţi, profesionişti în domeniul editorial ş.a.m.d. Aveţi încredere în felul în care un astfel de dicţionar vă poate transforma nu neapărat limbajul, cât modul în care veţi formula ideile. Cu peste 18.000 de cuvinte-titlu şi explicaţii clare, dicţionarul îşi dovedeşte utilitatea pentru toate categoriile de vârstă.

Accentuaţi, aşadar, importanţa învăţării de unii singuri acolo unde ştiţi, ca părinţi, că există carenţe în cazul celor mici, acolo unde e nevoie de sprijinul şi atenţia dvs., acolo unde simţiţi că orele petrecute la şcoală (online sau în clasă) nu vor fi suficiente. Fiţi prietenul de nădejde al copilului dvs. inclusiv în privinţa învăţării, asigurându-le astfel un viitor cât mai bun.