Vedete care s-au călugărit. Au lăsat celebritatea pentru Dumnezeu. Soarta i-a făcut să aleagă o altă cale. Iată care sunt vedetele cunoscute de la noi care au ales să îşi dedice viaţa lui Dumnezeu…

Aveau o carieră în faţă, erau cunoscuţi şi păreau că au toată lumea la picioare. Cu toate acestea, la un moment dat li s-a schimbat viaţa, iar soarta i-a făcut să aleagă o altă cale. Mai multe vedete cunoscute de la noi au ales să îşi dedice viaţa lui Dumnezeu.

Există VIP-uri de la noi din ţară care au renunţat la tot pentru credinţa lor. Au lăsat deoparte celebritatea, banii şi toate plăcerile vieţii şi au decis să se călugărească.

 

 

Vedete care s-au călugărit- Dragoş Pâslaru

Dragoş Pâslaru a fost un actor cunoscut. El a devenit faimos în rolul lui Horia Sima, conducătorul legionar din filmul “Drumeţ în calea lupilor”. De aproape 20 de ani, acesta trăieşte ca un simplu călugăr la Mănăstirea Frăsinei, din judeţul Vâlcea. Dragoş Pâslaru este acum „călugărul Valerian”. S-a hotărât să-şi dedice viaţa lui Dumnezeu după un episod crunt. Chipul lui Dragoş Pâslaru, implicat activ în evenimentele ce au constituit fenomenul „Piaţa Universităţii”, a fost recunoscut uşor de minerii veniţi, pe 14 iunie 1990, în Bucureşti. Avea să fie asociat cu răul, cu legionarii. Pâslaru a fost bătut până la comă, fiind dus la spital în moarte clinică. La 39 de ani, el a pus punct carierei actoriceşti şi a luat calea credinţei.

 

 

Vedete care s-au călugărit-Mariana Buruiană

Mariana Buruiană s-a retras, la câţiva ani după 1990, din lumina reflectoarelor. Chiar dacă nu s-a călugărit, ea şi-a dedicat viaţa credinţei întru Hristos, fiind şi autoarea unei cărţi, „Taina mărturisirii”. A fost una dintre cele mai frumoase actriţe de la noi, dar a renunţat la faimă. Zecile de roluri în teatru, dar şi din filme, dintre care rămâne de în inimile românilor cel din “Domnişoara Christina” (1994), o transformaseră într-una dintre cele mai apreciate artiste ale generaţiei sale. Cu toate acestea, actriţa a avut o revelaţie şi şi-a dedicat viaţa lui Iisus Christos.

 

 

Vedete care s-au călugărit- Monica Fermo

Monica Fermo era blondă, tânără şi sexy, dar a reununţat la toate. Una dintre cele mai frumoase actriţe de teatru din anii ’70 este acum călugăriţă la Ierusalim. Ea a decis, în 1986, la sfatul părintelui Argatu, să îmbrăţişeze ortodoxia, botezându-se la vârsta de 32 de ani.

„Primii mei paşi în viaţă au fost în monstruozitatea patimilor. La 15 ani m-am apucat de fumat, la 17 ani am avut primul amor spiritual şi fizic şi, de acolo, totul s-a derulat cu o viteză extraordinară către hăul de nepătruns cu mintea. Ascultam muzică rock, iar pentru o tânără de 17-20 de ani, cum eram atunci, care mergea în discoteci şi se dezlănţuia în muzică, primea în mod subconştient toată informaţia satanică a acelei muzici. Şi urmau celelalte: sărutări, desfrânări, avorturi, fumat, beţii, petreceri…”, mărturisea Monica Fermo, într-un interviu.

 

 

 

Dan Bădulescu, de la chitarist rock la preot

Dan Bădulescu (58 de ani) a fost unul dintre marile nume ale rockului românesc din anii ’70, chitarist în trupe faimoase ale genului. A emigrat în Suedia în 1986, apoi a renunţat la chitară pentru apropierea de Dumnezeu. Întors în ţară, a absolvit Teologia, fiind, de câţiva ani, preot la o biserică din Bucureşti.

Dan Bădulescu a ajuns preot, după ce a fost chitarist rock (medalion, în formaţia Sfinx) în multe trupe de legendă ale muzicii româneşti

Născut în 1952, Dan Bădulescu devenise în anii ’70 una dintre figurile importante ale muzicii rock din România. Absolvent de Conserva-tor, Bădulescu a fost membru al unor formaţii binecunoscute în epocă, de neuitat vreodată pentru cei care au trăit acele vremuri. A cântat alături de Dan Andrei Aldea în celebrul grup Sfinx, a fost chitaristul trupei Roşu şi Negru, condusă de Liviu Tudan, în perioada 1979-1982, dar şi al altor formaţii, precum Iris, Post Scriptum, Pro Musica.

 

 

A stat 11 ani în Suedia

Chitarist şi compozitor de mare talent, Bădulescu s-a apropiat şi de yoga, chiar melodiile sale, mult elaborate, reflectând tendinţa de înţelegere a misterului vieţii. În anul 1986 a emigrat în Suedia, unde, în scurtă vreme, a ajuns să cânte în strana unei biserici ortodoxe.

În 1997 s-a întors în România, unde a urmat cursurile Facultăţii de Teologie, câţiva ani mai târziu fiind hirotonit şi slujind ca preot la o biserică bucureşteană din strada Avrig.

“Mi-am dat seama că l-am căutat pe Cel Viu între cei morţi. Dumnezeu este în biserică. Eu am pierdut cam mulţi ani din viaţă până să realizez acest lucru”, declara Dan Bădulescu într-una dintre puţinele apariţii în presă.

 
Sursa cancan.ro