Acesta este desertul de post perfect. Fără zahăr, fără ouă, fără lapte! Se prepară în 10 minute și este delicios

Fantezia de ananas este cel mai rapid desert de post/vegan. Cel mai gustos și ușor desert de post, pe care îl poți servi chiar și în timpul curelor de slăbit, deoarece nu conține zahăr. Îți ia doar 10 minute să îl faci, după pașii de mai jos.

Ingrediente:

570 g ananas zdrobit în suc propriu, 390 g lapte de cocos/frișcă de cocos
foaie de plăcintă, 1-2 fiole esență de vanilie, 1/4 linguriță de sare, 2 linguri extract de stevie, opțional 3 linguri ulei virgin de cocos

Mod de preparare:

Coace foile de plăcintă conform instrucțiunilor de pe pachet, sau crează un blat din biscuiți pasați ca la cheesecake
Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele și mixează-le bine până obții o cremă mătăsoasă și omogenă.
Toarnă totul uniform peste foile de plăcintă și dă la frigider pentru 2-4 ore (în funcție de cât de tare îngheață frigiderul tău și de cum vrei să fie consistența finală a plăcintei.
Poți decora cu fructe proaspete, fulgi de migdale, de cocos.

Vezi si alte retete de prajituri de post:

1. Reţetă prăjitură de post cu gem şi nucă

Ingrediente:

350 g făină,100 g zahăr,1 linguriţă sare, 10 g praf de copt, 200 g margarină,1 borcan gem de prune, 100 g nucă măcinată.

Mod de preparare:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt. Adăugăm sarea, zahărul şi amestecăm până la omogenizare.Margarina se taie cubuleţe mici şi se adaugă peste făină, frământăm până obţinem un aluat sfărâmicios.
Două treimi din aluat se pune într-o tavă unsă cu margarină şi se tasează bine.Se unge aluatul cu gem şi se presară nuca măcinată.
Se presara restul de aluat deasupra şi se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 30-40 minute.

Servim după ce se răceşte.

2. Reţetă prăjitură diplomat de post

Blat: o cana (200 ml) de apa, 1/2 cana de ulei, 2 cani de faina, 1/2 cana de zahar,
6 linguri pline de miere, o lingurita de cacao pentru culoare, un pliculet mic de praf de copt.
Toppingul este facut dintr-un strat gros frisca batuta si amestecata cu bucatele de kiwi, ananas si mandarina. Frisca a fost o cutie de crema Meggle de 0,5 l.
Glazura: 100 ml apa, 100 ml suc de ananas, 2 plicuri de gelatina (in final am avut 2 tavi de prajitura, pentru o singura tava injumatatiti cantitatile de la glazura).

Mod de preparare:

Blatul: se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena si fluida. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt aprox. 30 de minute la cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti cand este gata.

Dupa ce se raceste se scoate hartia de copt si blatul se pune inapoi in tava.

In timp ce se coace aluatul, se bate frisca si la urma se amesteca usor cu bucatelele de fructe bine scurse. Pentru un gust acrisor se poate ingloba in frisca zeama de la o jumatate de lamaie.

Crema de frisca si fructe se aseaza peste blat in strat gros si se niveleaza cu o spatula sau un cutit lat.

Pentru ca mie mi-a crescut foarte mult aluatul in cuptor, am taiat blatul in doua pe orizontala si am facut doua tavi cu diplomat 🙂

Glazura am facut-o cu apa amestecata cu suc de ananas de la conserva si gelatina muiata in lichidul rece apoi dizolvata la bain marie, exact dupa indicatiile de pe plic. Dupa ce s-a dizolvat gelatina am adaugat 2 lingurite de zahar in ea, apoi cand era inca lichida, am acoperit cu glazura toata suprafata prajiturii. Am dat cateva ore la rece inainte de a servi.

3. Reţetă prăjitură de post cu mere şi glazură

Ingrediente:

1 cana mere rase, 1 cana faina, 1 cana zahar, 1 cana ulei, 1 plic praf de copt, scortisoara, nuci, stafide ( dupa dorinta fiecaruia), zahar vanilat

Glazura:

6 linguri cacao, 6 linguri zahar, 6 linguri apa, 100 grame margarina

Mod de preparare:

ntr-un bol se pun merele rase, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca bine.

Adaugam faina impreuna cu praful de copt si uleiul in compozitie pana se omogenizeaza

Se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 min, pana se rumeneste si se desprinde usor de pe marginile tavii

Glazura:

Se pune un ibric pe foc impreuna cu margarina si apa,cand s-a topit adaugam zaharul si cacaoa amestecand continuu. Cand prajitura s-a racit adugam glazura.

 

Dacă ți-a plăcut distribuie și prietenilor aceste rețete!

Sursa:

retete.unica.ro
stiri.apropotv.ro

Exit mobile version