Acesta este motivul incredibil pentru care nu trebuie să depozitezi niciodată cartofii în frigider!

Cu totii avem impresia ca toate alimentele si mai ales legumele, rezista foarte bine daca le tinem in frigider, la temperaturi scazute. Este important de stiut ca unele legume suporta transformari nocive pentru sanatate atunci cand sunt lasate in frigider.

Daca pastrezi cartofii in frigider ai putea sa ai mari probleme de sanatate. Nu mai face asta niciodata.
Atunci cand pui cartofii in frigider, amidonul din ei se transforma in zahar. Atunci cand este copt sau prajit, acest zahar se combina cu amioacidul asparagin si produc substanta chimica numita acrilamida, care este foarte periculoasa si poate produce chiar cancerul.

Pastreaza cartofii intr-un loc racoros si uscat, de preferat intr-o sacosa de hartie.

Vezi si 10 alimente pe care nu trebuie sa le tii niciodata in congelator:

Unele alimente nu ar trebui niciodată înghețate, deoarece gustul lor se va schimba în mod inevitabil sau prezinta un risc pentru sănătate.
Acesta este în special cazul ouălor. Temperatura de îngheț poate sparge cochilii. Bacteriile rele ar putea apoi să se infiltreze. Chiar dacă nu se sparg, albusurile de ou tare și congelate devin din cauciuc. Maioneza, sosul hollandez sau alte creme pe bază de ouă nu trebuie să fie în congelator.
Iata cateva alimente pe care nu trebuie sa le depozitezi nicium in congelator.

1. Pepenele verde nu trebuie congelat niciodata, deoarece isi pierde proprietatile nutritionale si continutul mare de antioxidanti benefici, pentru organism.

2. Rosiile sunt legume gingase, care isi pierd textura si gustul, daca sunt congelate.

3. Cartofii nu trebuie congelati niciodata, deoarece temperaturile scazute descompun amidonul din acestia, crescand continutul de zahar. Cartofii congelati, gatiti la temperaturi ridicate produc o chimicala, cauzatoare de cancer.

4. Ceapa se inmoaie si devine cleioasa daca este congelata intreaga si acest lucru trebuie evitat. Cu toate acestea, ceapa maruntita poate fi pastrata intr-un recipient etans, la temperaturi nu foarte scazute, timp de cateva zile.

5. Mierea congelata sau topita isi pierde gustul si textura. In contact cu temperaturile scazute, aceasta poate incepe sa se cristalizeze. Astfel, mierea trebuie pastrata la temperatura camerei, intr-un borcan, cu inchidere etansa.

Uleiul de masline nu trebuie pastrat in congelator, deoarece temperaturile joase creaza un condens, iar acesta devine vascos, pierzandu-si proprietatile nutritionale si gustul placut.

7. Usturoiul inghetat se inmoaie si se deterioreaza, schimbandu-si consistenta si aroma. Asadar este indicat sa-l depozitati intr-un loc uscat si racoros, pentru a-i impiedica incoltirea.

8. Cafeaua boabe sau macinata nu trebuie niciodata congelata, deoarece absoarbe umezeala, lucru ce duce la deteriorarea gustului si aromei.

9. Painea nu trebuie pastrata in congelator, deoarece amidonul din aceasta se descompune in contact cu temperaturile scazute, lucru ce duce la uscarea si faramitarea rapida a painii.

10. Fructele cu sambure mare, cum ar fi caisele, piersicile, ciresele si prunele nu trebuie niciodata congelate, deoarece temperaturile scazute le afecteaza gustul si textura.

Sursa: aflacum.ro

 

Vezi si 10 ingrediente pe care bucatarii de succes le au mereu in frigider:

Uneori nu ai chef sau timp sa prepari feluri complicate, demne de Instagram. Alteori, magazinul este inchis si trebuie sa te descurci cu ce ai in frigider. Bucatari renumiti au impartasit 10 ingrediente esentiale care te vor ajuta sa prepari o cina rapida si gustoasa.

Ouale

Ouale pot fi folosite la orice, in orice moment al zilei. Le poti manca la micul dejun sau la cina si sunt o sursa importanta de proteine. Poti pune oua in salata, le poti face cu chili sau poti folosi diferite legume pentru a face o omleta delicioasa.

Branza

Branza poate fi mancata separat sau combinata cu alte ingrediente. Este foarte usor sa prepari o gustare rapida cu ajutorul branzei – cateva felii de paine prajita, legume sau niste biscuiti sarati si masa este gata.

Lapte batut

Bucatarii recomanda sa ai intotdeauna la indemana lapte batut. Il poti folosi pentru a face clatite, biscuite, sosuri, chiftele si tot asa.

Bacon

Baconul poate fi folosit in atatea moduri. Poti face paste carbonara sau cartofi la cuptor sau il poti pune langa niste oua prajite. Daca vrei ceva mai sanatos, poti pune cateva felii de bacon in salata – ii va da o savoare aparte.

Unt

Untul este folosit pentru a prepara o sumedenie de feluri, in special in gastronomia franceza.Il poti folosi pentru a gati peste, carne, legume sau deserturi. Bucatarii recomanda folosirea untului sarat in locul celui nesarat.

Legume congelate

Legumele concelate te vor ajuta sa prepari o cina usoara si sanatoasa. Fie ca vorbim de spanac, pe care il poti folosi pentru a face paste, sau de morcovi si mazare, pe care le poti amesteca cu orez, legumele congelate sunt genul de ingredient care nu ar trebui sa lipseasca din frigiderul nimanui

Carnati

Carnatii pot fi secretul unei mese rapide. Ii poti prepara cu paste si sosul preferat sau cu legume si ierburi aromate. Oricum, rezultatul final va fi o cina ieftina, rapida si gustoasa.

Rosii

Rosiile sunt un ingredient esential in bucatarie si pot fi folosite pentru a face un sos de baza pentru diferite feluri de mancare, cum ar fi pastele, carnea sau cartofii.

Sos Iute

 

Bucatarii de succes au intotdeauna sos iute in frigider. Acesta poate fi folosit aproape oricand si va da mancarii un plus de savoare.

Sursa:yuppy.9am.ro

 

 

Exit mobile version