Ciorbă de fasole cu ciuperci, o mâncare sănătoasă de post care nu poate fi mâncată decât cu mare poftă

Prima oară am descoperit aceasta ciorba cautand retete sanatoase pentru copii si parinti si m-am bucurat ca o pot manca cu usurinta si in zilele de post. Dupa ce am facut-o prima data, am stiut ca o voi face foarte des pentru ca este deosebit de gustoasa datorita ingredientelor la care nu m-as fi gandit niciodata eu singura, sa le combin. Iata cum se prepara:

Ingrediente:

2 fire ceapă verde, 3 căţei de usturoi, 3 morcovi, 1 ardei gras roşu, 250 gr ciuperci,1 linguriţă oregano
2 linguri bulion, 1 l supă de legume (zeama in care au fiert  legumele),1 conserva boabe fasole
verdeaţă

Mod de preparare:

În oală în care urma să pregătesc supa, am pus puţin ulei şi am călit împreună ceapă verde şi ardeiul roşu. Am adăugat apoi şi morcovii şi am stins cu supă de legume.
(supa o aveam la congelator – ocazional fierb câte o porţie mai mare de supă de legume şi o pun la păstrare în galetute de un litru în congelator; fierb de obicei în slow cooker pentru 24-30 de ore;

Revenind, după ce am pus supa, am adăugat usturoiul, ciupercile şi oregano. Când a dat în clocot şi s-au înmuiat morcovii, am adăugat 2 linguri generoase de bulion.
Cand a fiert putin supa si cu bulionul si s-a colorat frumos, am adaugat fasolea, spalata si scursa bine. Am mai lasat sa dea un clocot si am luat de pe foc.
Am adaugat verdeata, de aceasta data putina telina.

Este o ciorba delicioasa si sanatoasa care poate fi mancata cu pofta de copii si de parinti.

Vezi si reteta pentru supa crema de usturoi:

Dacă nu aţi mâncat inca supa crema de usturoi, să nu vă imaginaţi cumva că are gust de mujdei şi că va trebui să mestecaţi mentă o zi întreagă după ea. Nicidecum! Usturoiul fiert se transformă miraculos în cu totul altceva, într-o legumă sau ce-o fi, cu o aromă delicată, fină, dar foarte pregnantă în acelaşi timp. Ce mai, cuvintele-mi sunt sărace ca să o descrie. Supa asta albă ca laptele e fantastică!

Ingrediente:
3 căpăţâni de usturoi (căpăţâni întregi, nu grăunţi, da?), 2 cartofi nu prea mari, 1 ceapă, 1 felie de ţelină, sare, piper, cimbru uscat după gust, căteva picături de ulei de măsline

Mod de preparare:

Curăţăm cartofii, ceapa şi ţelina, le tăiem cuburi şi le punem la fiert în aprox 1 litru de apă în care am pus un praf de sare.
Când cartofii sunt fierţi punem cele 3 căpăţâni de usturoi curăţat şi le lăsăm să fiarbă încă 10 minute.
Scurgem supa în care au fiert legumele, dar nu o aruncăm, ci o păstrăm deoparte. Vom subţia crema cu ea.
Pasăm toate legumele fierte cu un blender vertical apoi adăugăm supa în care au fiert până ajungem la consistenţa dorită. Nu trebuie să fie prea lichidă, e totuşi o supă-cremă.
Potrivim gustul de sare şi piper.
Servim fierbinte, cu câteva picături de ulei de măsline puse în fiecare farfurie. Merge de minune cu puţin cimbru uscat presărat deasupra.

CUM SERVIM SUPA-CREMĂ DE USTUROI:

Ca la orice supă-cremă, câteva crutoane aromate sunt nepreţuite.Daca nu aveti timp sa va faceti, puteti gasi in comert, dar desigur cele calde sunt minunate si de asemeena mai puteti servi cu focacia.

Sursa: amanicolae.ro

bucate-aromate.ro

Exit mobile version