Ciuperci pe pat de mămăligă, o rețetă de post foarte sățioasă

Iata o reteta delicioasa, numai buna pentru cei care tin post.

Ingrediente: 1 cutie ciuperci, malai pentru mamaliga, 1 ceapa mare, 1 legatura marar, 2-3 linguri margarina, sare, piper.

Mod de preparare: Se calesc ciupercile in putin ulei. Se adauga ceapa si se mai lasa pe foc pana devine sticloasa. Se adauga sare, piper, condimente, mararul tocat marunt si se lasa deoparte.Se face o mamaliga potrivit de moale, se rastoarna intr-un castron si se amesteca cu margarina.
Se unge o tava de cozonac cu margarina, se pune un strat de mamaliga si apoi se pune amestecul de ciuperci.Se mai pune deasupra un strat de mamaliga, se niveleaza si se da la cuptorul incins circa 30 minute. Cand e gata se lasa putin sa se aseze si se rastoarna cu grija pe un platou. Se taie felii si se serveste.E foarte buna si rece.

Poftă bună!

Sursa: caietulcuretete.com

Vezi si reteta pentru placinta cu ciuperci de post:

 

Pentru ca suntem in post si restrictiile sunt numeroase, inspiratia te poate lasa balta, fix cand te grabesti sa faci ceva de mancare. Astazi iti prezentam o
reteta gustoasa si consistenta pe care o poti pregati cu drag in perioada postului.Ingrediente: pentru aluat: 400 gr faina, 200 ml apa calduta, 7 gr drojdie, 3 linguri ulei, 1 lingurita sare
Pentru umplutura:2 conserve ciuperci (500 gr) sau ciuperci crude, 1 legatura ceapa verde, marar, 100 gr margarina
Pentru uns: 100 gr margarina

Mod de preparare:

Punem faina, sarea si drojdia intr-un vas. Adaugam apa calduta si uleiul si omogenizam. Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cat sta aluatul la dospit pregatim umplutura. Punem margarina taiata cubulete intr-o craticioara si adaugam ceapa verde tocata marunt, mararul si ciupercile bine scurse. Lasam pe foc pana incep sa se inmoaie ciupercile.Dam deoparte sa se raceasca.
Impartim aluatul in doua si intindem doua foi. Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina (diametru tava 28 cm). Lasam 15-20 minute la dospit apoi o ungem cu margarina topita si intindem umplutura in strat uniform pe toata suprafata.
Adaugam cealalta foaie introducand lateralele dedesupt unindu-le cu prima foaie.Ungem suprafata si lateralele cu margarina topita.Dam la cuptor (incalzit in prealabil) pana se rumeneste.
O lasam sa se raceasca putin apoi o taiem.
Daca ti-a placut retetea, arata-le si prietenilor!

Sursa: sfatulparintilor.ro

Vezi si reteta pentru orez mexican de post:

Ingrediente:2 cani de orez, 500 gr amestec mexican de legume congelate, o ceapa mare alba taiata marunt, o lingura de curry, o lingurita Delikat (optional), o lingurita piper.

Mod de preparare:

Se pune ceapa la calit in 3 linguri de ulei. Cand s-a calit ceapa punem peste amestecul de legume impreuna cu lingura de curry si se mai lasa 5 minute, dupa care tragem tigaia deoparte. Separat punem la fiert orezul, pentru cele 2 cani de orez punem 3 cani de apa. Il lasam pe foc cu un capac deasupra, dar sa nu fie acoperit total si il lasam pana cand se umfla.Dupa ce s-a fiert il adaugam peste legume impreuna cu Delikatul si piperul si mai lasam 5 minute. Se poate servi simplu sau ca si garnitura.

Pofta buna!

Exit mobile version