Contestatie la Bac dupa o nota de 9,70! Incredibil cum s-a modificat totul cand au venit rezultatele

Elevii au trecut prin momente emoționante la începutul verii, după ce au susținut examenul de bacalaureat. Anul acesta, examenul a fost mai dificil pentru ei din cauza schimbărilor survenite și a grevei profesorilor, care a avut o durată mai lungă. Cu toate acestea, rata de promovare a fost de 78%, conform datelor furnizate de Ministerul Educației. Printre cei care au obținut rezultate excelente la examenul de maturitate se află și Aytana Maria Anghel. Tânăra a obținut 9,70 la proba de Logică, dar nu a fost mulțumită de rezultat și a decis să depună contestație. Iată ce s-a întâmplat în continuare.

Aytana Maria Anghel, absolventa unui profil filologic bilingv engleză, a obținut nota maximă la Limba Română și la Istorie. Cu toate acestea, la proba de Logică, una dintre materiile ei preferate, a primit o notă mai mică decât se aștepta, conform Observatorul de Prahova.

Fiind convinsă că a realizat o lucrare perfectă, tânăra a decis să depună contestație.

„Apreciam foarte mult materia de Logică și eram încrezătoare în cunoștințele mele. (…) Am depus contestație deoarece consideram că lucrarea mea merită nota 10!”, a declarat Aytana pentru sursa menționată.

După o nouă verificare a lucrării, absolventa Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești a obținut media 10 la Bacalaureat, înlocuind nota inițială de 9,70 la proba de Logică.

Tânăra a mărturisit că își dorește să urmeze studii de Drept la o universitate din Anglia, mai precis în domeniul dreptului comercial, deoarece tatăl ei este antreprenor. Aytana a fost deja acceptată la Durham University, pe baza unui examen susținut la începutul lunii septembrie.

„De la mama am moștenit pasiunea pentru limba engleză. Mi-a predat engleză încă de mică. Am crescut înconjurată de această limbă. De la tatăl meu, care este antreprenor, am deprins simțul afacerilor”, a mai adăugat Aytana.

După contestații, un număr de 94.004 candidați au promovat examenul de Bacalaureat, cu 2.758 de candidați mai mult comparativ cu rezultatele inițiale (91.246 de candidați). Rata totală de promovare a ajuns la 75% (75,2% în prima sesiune a anului precedent și 69,8% în sesiunea din 2021).

Pentru promoția curentă, rata de reușită a crescut ușor la 80,5% față de anul anterior. În schimb, pentru promoțiile anterioare, procentul a scăzut ușor la 31,6% comparativ cu anul trecut (32,1%), dar rămâne mai mare decât cel înregistrat în 2021 (30,2%).

Exit mobile version