Cum poți lupta contra mucegaiului. Este cea mai eficienta metoda!

Dacă pământul din ghivece s-a acoperit cu un strat fin de mucegai, ia măsuri imediat! Mucegaiul va ataca florile și plantele tale preferate și le poți pierde în câteva săptămâni.

Mucegaiul apare adesea deasupra pământului din ghivece, dacă ții plantele într-un spațiu umed și rece sau dacă le uzi prea des. Iarna, ghivecele ținute în camere mai rar aerisite sunt atacate de mucegaiuri și ciuperci, pe care le poți recunoaște după culoarea albă, galbenă sau verde. Din pământ, mucegaiul se va răspândi rapid la rădăcinile și tulpinile florilor, care încep să putrezească în câteva zile.

Ce flori de cameră au imunitate la mucegai?

Pare uimitor, dar unele specii de flori au imunitate la ciuperci! Iată plantele de cameră pentru care puteți să nu vă faceți griji:

Important! Rețineți că murdăria și umiditatea sunt cei mai importanți factori pentru dezvoltarea mucegaiului. Cu cât mai curată și uscată vă este locuința, cu atât mai puțin ciuperci și bacterii vă vor deranja.

Cum luptăm contra mucegaiului?

Există o mulțime de metode de luptă contra mucegaiului, atât moderne, cât și tradiționale. Noi vă împărtășim câteva dintre cele mai eficiente.

Dacă ai observat pete albe sau gălbui la suprafaţa pământului, curaţă bine cu o lingură şi pulverizează o soluţie slabă din apă şi suc la lămâie. Sapă uşor pământul să se usuce mai repede şi aeriseşte camera. În cazul în care persistă, presară coada calului, uscată şi mărunţită, un strat subţire la suprafaţa ghiveciului. Eficiente sunt şi fibrele de cocos pe care le găseşti în magazinele fito-sanitare.

În cazul în care petele de mucegai au apărut deja pe frunze, le poţi curăţa la început cu tifon şi apă distilată. Foloseşte pentru fiecare frunză altă bucată de tifon, pentru a împiedica răspândirea sporilor de mucegai.

Dacă frunzele afectate de mucegai sunt prea bolnave, e mai bine să le elimini, pentru a le salva pe cele sănătoase. Apoi pulverizează de la distanţă o soluţie din apa distilată şi apă oxigenată, în proporţie de 9 la 1. Aplică doar o dată pe săptămână, pentru a nu menţine planta umedă.

O altă soluţie eficientă împotriva mucegaiului se poate face dintr-o linguriţă de praf de copt, câteva picături de înălbitor pentru rufe şi un litru de apă. Amestecă bine, apoi aplică soluţia în strat subţire pe zonele afectate.

Exit mobile version