Cum se face salata de boeuf de post cu ciuperci. Este delicioasă și ușor de preparat

Suntem înnebunite după salata de boeuf şi nu vrem să renunţăm la ea nici în ruptul capului, astfel că ne-am decis: vom prepara un preparat de post numit – Salată de boeuf cu ciuperci. Îţi garantăm că o să te lingi pe degete de bună ce e.

Avem deja reţeta de maioneză de post pe care o puteţi prepara acasă ori dacă nu aveţi mult timp la dispoziţie o puteţi cumpăra gata făcută. Voi alegeţi.
Cum preparăm în post salată de boeuf cu ciuperci

Ingrediente:
4 cartofi mari, 2 morcovi măricei, 200 gr ciuperci proaspete sau conservate, 200 gr mazăre la pungă, 5 castraveciori muraţi, 150 gr măsline negre, 1 borcan maioneză de post, sare şi piper

Mod de preparare:
După ce am spălat cartofii în coajă şi morcovii curăţaţi îi punem într-o oală la fiert
După ce s-au fiert (trebuie încercat cu o furculiţă să vedem dacă s-au fiert la mijloc) îi scurgem bine şi îi lăsăm să se răcească, după care îi tăiem cubuleţe şi-i punem în bolul pentru salată de boeuf.
Punem mazărea la fiert, după ce am gustat şi am văzut că s-a fiert o punem în acelaşi bol, peste cartofi..
Spălăm apoi ciupercile şi le punem într-o olicică la fiert, cca 15-17 min. După aceasta le scurgem bine şi le lăsăm să se răcească, apoi le tăiem în bucăţele mici.
Castraveciorii muraţi îi spălăm, scurgem de apă şi îi tocăm mărunţel. Apoi strângem în mâini castraveciorii care au fost tăiaţi mărunt pentru a scurge zeama lăsată.
Maslinele după ce le-am desărat le tăiem pe rotund.
Vom pune toate ingredientele în bolul în care vom pregăti salata de boeuf cu ciuperci şi amestecăm bine, punem niţică sare şi piper apoi începem să adăugăm câte puţină maioneză până se face o pastă. Mare grijă să nu sfărâmaţi legumele în timp ce amestecaţi.
Şi iată avem o delicioasă salată Boeuf de post cu ciuperci. Nouă ne place să o mâncăm dintr-un mic bol şi să adăugăm câteva frunzuliţe de pătrunjel proaspăt tocat peste ea. Pentru ornat puteţi folosi fâşii de castraveţi muraţi şi de gogoşari muraţi.

Poftă bună!

Sursa:avantaje.ro

Cum se face maioneza din lapte de soia:

O reteta deosebit de simpla daca ai in dotare un mixer vertical!
Daca doriti mai multa maioneza, decat in reteta mea, folositi o cantitate mai mare de ingrediente pastrand proportia de: 2 masuri ulei la 1 masura lapte de soia. La fel de bine se poate face si cu orice tip de lapte.
Pentru reteta de post folositi Bautura din soia marca Inedit, care este un lapte de o calitate deosebita!

*Laptele de soia trebuie agitat inainte de folosire!

Ingrediente:200 ml ulei ( eu am folosit ulei de floarea soarelui, am incercat odata si cu un ulei de masline comun si a iesit foarte amara), 100 ml lapte de soia ( pe care il gasiti sub denumirea de ” Bautura din soia” marca Inedit ), 1 lingurita de mustar, 1 lingura de zeama de lamaie, sare, piper dupa gust

Preparare:

In vasul de la mixerul vertical puneti uleiul, laptele, mustarul, zeama de lamaie si condimentati.Incepeti sa mixati, tinand mixerul pe fundul vasului timp de 1 minut.
Dupa care ridicati si coborati mixerul pana se incorporeaza tot uleiul.
Este gata! Puteti intoarce vasul cu susul in jos, ca maioneza nu va cadea!
Aceasta maioneza se poate amesteca foarte bine cu o pasta de usturoi, merge cu peste, cu pui!

Pofta buna!

 

Sursa: retete-de-mancaruri.blogspot.ro

Vezi si reteta pentru maioneza de post fara ou:

Astăzi îți oferim o rețetă nemaipomenită de maioneză gustoasă, naturală, foarte rapidă și fără ouă. Această rețetă va fi o surpriză pentru cei ce nu vor să folosească în maioneză ouăle crude. Veți obține o maioneză fină, pufoasă și foarte gustoasă, chiar mai gustoasă decât versiunea clasică. Este foarte important să respectați proporțiile, o parte de lapte la două părți de ulei, restul e o chestiune de gust și de tehnică. Dacă veți înlocui laptele de vacă, cu cel de soia, veți obține o maioneză de post, perfectă și pentru vegetarieni.

Ingrediente:150 ml de lapte, 300 ml de ulei, 1 lingură de muștar, 2-3 linguri de suc de lămâie,1 linguriță de sare (sau după gust)

Sfaturi utile:

Uleiul trebuie să aibă un gust neutru, dar asigurați-vă că include o parte de ulei de măsline. De asemenea, puteți utiliza doar ulei de măsline dacă doriți.
Muștarul nu trebuie să fie iute și cu gust amar.

Mod de preparare:

Laptele și uleiul trebuie să fie la temperatura camerei (temperatura ingredientelor trebuie să fie aceeași). Puneți laptele și uleiul în blender.
Amestecați masa timp de un minut (la viteza cea mai mare). Adăugați sarea, sucul de lămâie (sau oțetul) și muștarul. Amestecați din nou.
Veți obține 500 ml de maioneză gustoasă, sănătoasă, de casă și fără conservanți. Puteți s-o păstrați la frigider până la 10 zile.

Exit mobile version