De ce nu există schelete pe epava Titanicului: „Nu veți găsi rămășițe umane, doar pantofi și îmbrăcăminte”

Aproximativ 1500 de persoane au pierit când nava Titanic s-a scufundat în Oceanul Atlantic acum 100 de ani. Majoritatea cadavrelor nu au fost niciodată recuperate.

În urma scufundării RMS Titanic acum un secol, aproape 1500 de pasageri și membri ai echipajului și-au pierdut viața. După tragedie, au fost găsite 340 de victime plutind în vestele de salvare în zilele care au urmat.

Destinul celorlalte 1160 de persoane rămâne încă un mister. După 33 de expediții efectuate la epava Titanicului, James Cameron a declarat pentru The New York Times: „Nu am descoperit rămășițe umane”.

Ce s-a întâmplat cu trupurile?

Experții în domeniul Titanicului susțin că sute de oameni erau blocați în interiorul navei atunci când aceasta s-a scufundat. Starea cadavrelor depinde în mare măsură de gradul în care au fost expuse curenților de apă de-a lungul anilor.

„Procesul de descompunere încetinește dacă cadavrele nu se află la suprafața mării, protejate de prădători, și dacă nivelul de oxigen este scăzut”, a dezvăluit William J. Broad în The New York Times. „În interiorul epavelor, se pot găsi oase, dinți și uneori chiar corpuri intacte”.

Cei care au cercetat epava Titanicului susțin că toate cadavrele s-au descompus rapid la acea adâncime. „Am observat obiecte de îmbrăcăminte”, spune Cameron. „Am văzut pantofi. Am văzut perechi de pantofi, ceea ce sugerează că acolo a fost un cadavru la un moment dat. Dar nu am văzut niciodată rămășițe umane”.

Exit mobile version