Pancakes cu afine și banane, un mic dejun pe care l-ai mânca în fiecare zi!

Clatitele sunt delicioase, mai ales cand le reinventezi ca s anu te plictisesti de acelasi gust pe care il stii de mic. Aceste pancakes sunt foarte gustoase si sanatoase datorita fructelor pe care le contin.

Ingrediente: 1 banana marime potrivita si foarte coapta, 1 ou, 5 linguri faina (alba de grau, integrala sau de orez) – eu am folosit de orez, 1/2 cană de lapte

Pasati cu furculita banana, peste ea puteti oul si faina si amestecati tot cu furculita.
Incingeti o tigaie antiaderenta pe care o ungeti cu putin ulei si puneti cate 2 linguri de compozitie in tigaie. Dupa ce ati format clatita, asezati 2, 3 afine desfacute pe aluat. Coaceti clatitele cate 3 minute pe ambele parti.
Au iesit 4 bucati.
Pofta buna!

*Oul pe care l-am folosit a fost foarte mic. Este posibil sa mai aveti nevoie de faina daca oul este mai mare.

Vezi si reteta pentru oladiile cu chefir:

Oladiile sunt un mic dejun perfect: gustos și rapid de făcut, iar ingredientele practic mereu sunt la îndemînă.
Această rețetă am preluat-o de la mama, oladiile mereu se primesc pufoase si foarte gustoase!

Ingrediente: (pentru 10-12 buc):

50-300ml chefir, 2 gălbenușuri sau 1 ou întreg, 250 gr făină, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
2 linguri zahăr, un praf de sare

Modul de preparare:

Încălzim chefirul la foc mic până devine călduț (atenție să nu fiarbă). Cu telul batem gălbenușurile, zahărul și sarea, adăugăm chefirul, amestecăm.Treptat încorporăm făina, amestecând bine să nu rămână cocoloașe. Compoziția trebuie să fie suficient de densă. La urmă adăugăm bicarbonatul de sodiu, amestecăm bine încă o dată.Într-o tigaie încinsă bine turnăm un pic de ulei și punem cu o lingură compoziția pentru oladii, lăsînd suficient spațiu între ele, pentru că se vor mări.Gătim la foc mic, pînă pe suprafața oladiilor se vor forma mici bule, apoi le întoarcem pe cealaltă parte și gătim încă 2-3 minute. Servim oladiile calde, împreuna cu miere, dulceață sau smântână.

Vezi si reteta pentru oladiile cu mere:

“Oladiile din mere” sunt delicioase și se prepară foarte ușor, ideale pentru micul dejun. Oladiile se prepară din făină integrală, nu conțin zahăr și produse lactate, dar sunt foarte fragede și delicate, moderat de dulci și extrem de aromate. Bucurați-vă copiii cu un mic dejun sănătos și absolut delicios. Serviți oladiile cu miere sau dulceață.

INGREDIENTE: 4 mere, 2 linguri de făină integrală, 2 ouă, 3 g de bicarbonat de sodiu, îndulcitor după gust

MOD DE PREPARARE:

Spălați merele, curățați-le de coajă (dacă este rigidă) și dați-le prin răzătoare mare sau mărunțiți-le în blender.
Amestecați merele cu îndulcitor și ouă.
Apoi adăugați bicarbonatul de sodiu și făina. Adăugați făina treptat și amestecați până veți obține un aluat de consistența smântânii dense.
Încălziți tigaia un pic, fiindcă oladiile trebuie să se prăjească bine, dar să nu se ardă.
Prăjiți oladiile de mere în ulei (puteți pune oladiile cu lingura).

Exit mobile version