Pizza de post făcută în casă

Astăzi vă prezint o rețetă de post, o pizza delicioasă, cu ciuperci, măsline, roșii cherry, ardei si ceapa verde, foarte gustoasă și sățioasă, de care cu siguranta nu îți vei da seama că este de post! Iată cum se face!

Ingrediente:

Read more...


Pentru blat:

Pentru topping:

Mod de preparare:

Puneți într-un vas mai mare făina, adăugați sarea, zahărul și drojdia. Amestecați cu o lingură până se dizolvă toate. Adăugați uleiul. Turnați apoi făină treptat, amestecând cu mână, până când obțineți un aluat moale, elastic și nelipicios de mână sau de pereții ligheanului. Aluatul se adună în formă de bilă și se unge cu foarte puțin ulei, apoi se acoperă ligheanul cu un prosop curat și se lasă la crecut la loc călduț, timp de o oră, sau până când vedeți că s-a dublat sau chiar triplat în volum.
Când e gata crescut, este plin de bule. Se împarte în mai multe bucăți, în funcție de cât de mari aveți tăville. Fiecare bucată se aluat se mai frământă puțin pe blat cu făină și se da iar formă de bilă. Blatul se poate întinde cu făcăleţul sau dacă aveţi suficientă dexteritate, puteţi să-l modelaţi doar cu mâinile. Începeți prin a aplatiza bilă de aluat, dându-i formă rotundă, apoi presați continuu pe margini, învârtind alautul pe blatul bine presărat cu făină.
După ce aţi ajuns la dimensiunea dorită de aluat, ungeţi cu suc de roşii şi apoi puneţi ciupercile, roșiile cherry, ardeiul gras tăiat mărunt, măsline (de preferat din acelea fără sâmburi, boabele de porumb, ceapa, bucățelele de brânză tofu. Daţi la cuptor până când se rumeneşte pe margini, aproximativ 15 – 20 de minute. Când este gata, o scoateţi, o porţionaţi şi se poate servi.

Cu siguranță savoarea acestei pizze vă va cuceri pe loc, poftă bună!

Exit mobile version