Prăjitura în straturi cu banane şi nuci

Aceasta prajitura este perfecta pentru oricine are pofta de un desert delicios, apetisant si sanatos. Nu ai nevoie de multe ingrediente, si se prepar rapid.

Ingrediente:2 pachete de biscuiti cu cacao, 3 banane

Pentru crema: 1, 5 cana de alpte 2 linguri zahar pudra, 1 lingura de faina, 2 galbemusuri de ou, esenta de vanilie (optional)

Pentru topping: 100 grame nuci maruntite

Mod de preparare:

Pentru crema: amestecati gălbenușurile de ou, zahărul pudră și laptele într-o cratiță mică.Adăugați făină si amestecati uniform punand-o pe aragaz la foc mic. Lasati-o sa se raceasca si pasati bananele. Adaugati-le in cratita si mixati acest amestec pana se formeaza o crema consistenta.
Acum dunteti gata sa formati o prajitura cu 4 straturi. Puneti intr-un vas yena primul strat de biscuiti, apoi turnati deasupra crema. Repetati acest procedeu pana finalizati aceasta prajitura delicioasa. La sfarsit presarati nuca si bagati la frigider pentru 2-3 ore pentru a se inmuia biscuitii.
Cu siguranta aceasta prajitura va fi pe placul dumneavoastra asa ca spor la treaba si pofta buna!

Vezi si reteta pentru Prajitură cu banane și ananas fără coacere:

Ingrediente:300 g biscuiti graham, 350 g unt moale, 3 cesti zahar pudra, 2 oua, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 ceasca ananas cuburi, 6 banane, 250 g frisca lichida

Mod de preparare:

Învaţă să prepari o prăjitură cu banane delicioase, fără să încingi cuptorul, si pentru a pierde mult timp in bucatarie.Mod de preparare:

Zdrobeşte biscuiţii graham într-un blender. Dacă nu ai blender, poţi să faci asta şi manual, cu o furculiţă sau un ciocan de şniţele şi un prosop.

Amestecă biscuiţii graham cu untul topit şi presează într-o formă de tartă.

Amestecă cu un mixer untul cu zahărul, ouăle şi vanilia.

Toarnă crema de unt peste crustă.

Taie bananele felii şi presează-le puţin peste cremă. Pune deasupra ananasul. Deasupra fructelor pune frişcă şi dă la frigider până la servire.

Vezi si reteta pentru blinii dulci:

Ingrediente: 2 banane;100 g de fulgi de ovăz;un ou;un praf de scorțișoară.
Mod de preparare:

Măcinați fulgii de ovăz.
Pisați bananele cu furculița. Combinați-le cu oul bătut, făina de ovăz și scorțișoara.
Notă: în dependență de tipul de fulgi de ovăz, făina obținută din ei poate îngroșa excesiv aluatul. Dacă aluatul iese prea dens, îl puteți dizolva cu lapte degresat până va căpăta consistența smântânii.
Coaceți bliniile pe tigaia uscată, la foc mediu: pur și simplu rumeniți-le pe ambele părți.
Salvați această rețetă folositoare în marcaje și distribuiți-o prietenelor dumneavoastră!

De ce sa consumam banane:

Se zice ca un mar pe zi te tine departe de doctor. Ei bine, bananele contin de patru ori mai multe proteine, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si de doua ori mai multe vitamine si minerale. Sunt, totodata, bogate in potasiu si fibre. Iata de ce e bine sa le mananci in fiecare zi.
1. Iti dau energie maxima si de durata
Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre.
2. Lupta cu anemia
Bogate in fier, bananele stimuleaza productia de hemoglobina si ajuta astfel in ameliorarea acestei probleme.
3. Amelioreaza tensiunea arteriala
Acest fruct tropical este foarte bogat in potasiu, fara sa contina si multa sare. Astfel, este perfect pentru a combate tensiunea arteriala.
4. Te scapa de constipatie
Bogate in fibre si prebiotice, bananele ajuta sa restabilirea unei activitati normale ale sistemului digestiv si te trateaza fara sa fii nevoit sa apelezi la laxative.
5. Trateaza mahmureala
Una din cele mai simple si rapide metode de a scapa de mahmureala este sa-ti faci un milkshake cu banane, indulcit cu miere. Banana iti calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, iti restabileste nivelul de zahar din sange si te pune pe picioare.
6. Calmeaza arsurile la stomac
Bananele au efect antiacid, asa ca le poti consuma ori de cate ori te doare stomacul.

Sursa: retete-usoare.eu

Exit mobile version