Pui mexican cu sos de ciocolată

Pentru că astăzi este Ziua Ciocolatei, ți-am pregătit un preparat delicios specific bucătăriei mexicane! În gastronomia  mexicană,  cacaoa este folosită deseori ca și condiment. Această rețetă suculentă de pui mexican cu ciocolată este unul dintre mâncărurile preferate atât de locuitori cât și de turiști. Urmărește această rețetă rapidă și ușoară care merită cu siguranță să o încerci în această zi specială!

Ingrediente:

Mod de preparare:

Amestecă făina cu scorțișoara și oprește o linguriță din acest amestec  deoparte.  Taie ceapa julien , pune cantitatea de pastă de tomate și zahărul brun într-un castronel. Într-o cană amestecă supa de pui cu vinul. Într-un castron mic, amestecați smântâna cu lingurița de făină și scorțișoară rămasă și cântărește stafidele.  Încălzește tigaia cu unt, și adaugă bucățile de piept de pui date prin amestecul de făină cu scorțișoară. Ai grijă să fie rumenite pe ambele părți. Scoate puiul din tigaie, și pregătește-l  într-un vas pentru a-l pune la cuptor.

Adaugă în tigaie ceapa tăiată, pasta de tomate, cacaoa și zahărul și amestecă. Adaugă jumătatea de vin din cană, iar în momentul când începe să fiarbă, adaugă și restul de vin.

Adaugă în acest mix, stafidele, integrează-le așa cum trebuie, iar după aceea adaugă mixul de smântână și amestecă.

Continuă să fierbi până când smântâna se dizolvă complet, iar sosul începe să se îngroașe (aproximatix 2-4 minute). Atunci când sosul de ciocolată este gata, ia tigaia de pe foc și adaugă acest sos peste carnea de pui. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și păstrează puiul la cuptor pentru 15 minute.

Se poate servi cu orez asezonat cu bucățele de mango.

Scoate puiul din cuptor, așează-l pe farfurii și servește-l celor dragi în această zi specială!

Exit mobile version