Schimbari noi la PENSII! Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul care pe multi ii va nemultumi

Luna octombrie aduce vești bune pentru pensionarii din România, ce se vor bucura de mai mulți bani.

O categorie de pensionari din România vor beneficia de mai mulți bani la venitul lor lunar, această schimbare devenind realitate începând cu luna octombrie a anului 2023.

Ordonanța prin care pensionarii cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000 de lei să primească un ajutor din partea statului a fost prezentată încă de anul trecut, însă începând cu luna octombrie a acestui an se va pune în aplicare.

Pensionarii cu pensii mai mici de 3.000 de lei vor putea să primească un ajutor financiar cuprins între 600 și 1.000 de lei, în funcție de valoarea veniturilor.

OUG nr. 168/2022 dorește n ajutor financiar acordat pensionarilor sistemului public de pensii, celor din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 3.000 de lei.

În funcție de pensia pe care aceștia o primesc, ajutorul din partea statului va fi diferită. Iată care este schema propusă pentru această diferențiere:

a) în cuantum de 1.000 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei, inclusiv;

b) în cuantum de 800 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei și 2.000 lei, inclusiv;

c) în cuantum de 600 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei și 3.000 lei, inclusiv.

Ajutorul financiar va fi acordat în două tranșe
Acest ajutor oferit din partea statului va fi acordat în două tranșe, mai exact sumele de bani vor fi primite de pensionari în ianuarie și octombrie. Pensionarii ce se încadrează la ajutorul financiar de 1.000 de lei vor primi această sumă de bani în cuantum de 500 de lei. Românii ce se încadrează la nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei și 2.000 lei, inclusiv vor primi 400 de lei în cele două luni, relatează romaniatv.ne t.

Persoanele ce se încadrează la ajutorul financiar de 600 de lei vor primi această sumă de bani în cuantum de 300 de lei. Aceste sume de bani din partea statului vor putea fi acordate prin intermediul caselor de pensii, iar aceste sume nu se vor lua în calcul la stabilirea plafonului pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al energiei.

Exit mobile version