Tort delicios de banane fără coacere – ”Banoffi”

Bananele fiind foarte folositoare pentru organism, sunt extrem de delicioase în deserturi. Deseori procesul de preparare a unui tort se asociază cu unul de lungă durată cu foarte multe ingrediente. Vă prezentăm rețeta unui desert absolut delicios, originar din Marea Britanie. Nu necesită a fi copt și se prepară foarte simplu. Cu siguranță, va fi vedetă pe masa de sărbătoare.

 

Ingrediente pentru aluat:

300 g de biscuiți de lapte, 100 g de unt

Ingrediente pentru umplutură:

250 g de lapte condensat (fiert), 3 banane, 450 ml de frișcă, 2 linguri de zahăr pudră, cacao pudră, cafea
ciocolată

Mod de preparare:

Fărâmițați într-un bol biscuiții.
Adăugați untul topit. Amestecați.
Puneți biscuiții într-o formă (aranjați masa cât mai dens) și dați-o la frigider pentru 20 de minute.
După ce scoateți biscuiții din frigider, turnați laptele condensat (strat gros).
Tăiați bananele în modul preferat (jumătăți sau rondele). Aranjați-le în forma cu biscuiți și lapte condensat.
Bateți frișca cu zahărul pudră până obțineți o masă densă care își păstrează forma. Umpleți punga de patiserie cu crema obținută. Aranjați crema pe banane.
Presărați deasupra cu cacao pudră sau cafea. La fel, puteți turna deasupra ciocolata topită.

Vezi si reteta pentru prajitura in 5 minute fara coacere cu ciocolata:

Prajitura in 5 minute fara coacere cu ciocolata este o prajitura delicioasa cu cel mai simplu si rapid mod de preparare. Aceasta prajitura face parte din seriile ” Prajituri in 5 minute ” si ” Prajituri fara coacere ” , retete rapide si folositoare in orice situatie , fie la ceas de sarbatoare , masa festiva sau pur si simplu atunci cand vrei sa prepari un desert rapid

 

Ingrediente:
200 g piscoturi, 300 g ciocolata, 400 ml frisca lichida, 50 g unt la temperatura camerei, zmeura,
capsuni

Mod de preparare:

Avem nevoie de o tava rotunda cu diametrul de 18 cm, tava care sa fie tapetata cu folie de acetat sau cu hartie de copt, asta pe margini. Pe fundul tavii avem folie alimentara.
Punem piscoturi pe fundul tavii , eu le-am pus intregi dar puteti sa le rupeti daca doriti. De asemenea , le-am pus neinsiropate dar le puteti insiropa cu sucul unui compot de capsuni sau zmeura. Sau de ce nu , un sos de fructe la alegere.
Punem feliute de capsuni si zmeura dupa care turnam o jumatate din cantitatea de ciocolata amestecata cu frisca. Acoperim cu piscoturi si presam putin pentru a le fixa. Punem din nou capsuni si zmeura dupa care turnam restul de ciocolata cu frisca ( eu am oprit un sfert din acest amestec pentru a decora prajitura dar asta este optional ). Acoperim cu bucatele de piscoturi si presam usor. Si ca un ultim pas, glazuram prajitura.

Dam cu tava de cateva ori de masa si bagam tava la frigider pentru o ora dupa care se poate taia si servi. Pofta buna la prajitura in 5 minute fara coacere cu ciocolata!

 

Sursa: adygio.com
bucatarul.tv

Exit mobile version