Tort răsturnat cu aluat cu dulceață și budincă. O bunătate!

Pentru că dulciurile sunt favoritele tuturor, a venit momentul sa invatam retete usoare si bune pe carele putem prepara singuri acasa, la preturi mai mici si ingrediente naturale, pe cat se poate. Astazi te vom invata sa prepari tortul rasturnat, o combinatie minunata de aluat cu dulceata si budinca de frisca cu compot de fructr, pe care nu o poti refuza indata ce i-ai simtit gustul. Se prepara repede si este la indemana oricui. O prajitura care poate fi mancata cu drag in familie, intre prieteni si chiar la evenimente sofisticate. Este un tort cu un design interesant, care trezeste pofta oricui il vede. Iata cum se prepara!

Ingrediente pentru aluat:6 ouă, 8 linguri de zahăr alb, 8 linguri făină , 2 linguri de apă
un pic de praf de copt, 200 g gem (dupa preferinta)

Ingrediente pentru umplutura:250 ml apa, 100 g zahăr alb, 1 lingura de suc de lamaie, 1 plic de gelatina, 350 ml de smantana, 250 lapte covasit, 1 cana compot de piersici, 1 cana compot de capsuni, 2 plicuri de frisca

Mod de preparare:

Separati galbenusurile de albusuri si mixati-le pana cand albusurile devin spuma. Adaugati galbenusurile cu zaharul, faina, praful de copt. Amestecati pana faceti un aluat omogen. Turnati dulceata si puneti aluatul la copt. Intre timp preparati umplutura:amestecati 250 ml apa, cu 100 gr de zahar si sucul de lamaie. Adaugati gelatina si amestecati.
Bate frisca si amestec-o cu smantana astfel incat sa fie tare.Adaugati fructele din compot (piersicile si capsunile) taiate bucatele in jeleu si adaugati in frisca pana se omogenizeaza.
Aluatul cu dulceata taiati-l in doua. Una din parti puneti-o pe fundul unei cratite. Turnati umplutura de frisca cu compot peste, iar la final, puenti si cea de-a doua foaie a aluatului.
Lasati intr-o oala pana se raceste (3-4 ore). La final, rasturnati cu fundul in sus prajitura, si veti avea parte de un tort exceptional de bun si aspectuos. Pofta buna intregii familii!

 

Vezi si reteta pentru tort Mocha:

Daca te-ai saturat sa lasi o gramada de bani in cofetarii fara a stii ce ingrediente folosesc, astazi iti propunem o reteta de tort Mocha cu banane, un desert ingenios și de efect pentru orice eveniment, dar si atunci cand ai pofta de ceva delicios pe care sa il servesti alaturi de cei dragi.Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente: 4 oua, 200 g zahar, 200 g unt moale, 180 g faina, 1 plic praf de copt, 20 g cacao,6 linguri lapte

Crema :400 ml frisca Hulala sau 2 cutii de mantana pentru frisca, 50 g unt, 200 g ciocolata alba, 3 linguri miere, 6 banane

Blat : Intr-un castron mixam untul cu 100 g zahar, apoi adaugam galbenusurile pe rand.
Separat, in alt castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi cu restul de zahar. Albusurile spuma tare le rasturnam peste crema de galbenusuri de mai sus. Adaugam si cele 6 linguri cu lapte.
Dupa ce omogenizam compozitia (cu o lingura, prin rasturnare de jos in sus), adaugam faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (tot cu lingura). Compozitia o intindem intr-o forma rotunda de tort cu margini detasabile, cu diametrul de 25 cm. Pe fundul tavii punem hartie de copt. Dam la cuptor pentru 20-25 minute. Verificam cu scobitoarea, lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem. Partea de deasupra am taiat-o mai subtire, deoarece o vom sfarama peste tort, iar restul de blat in 2 parti egale.
Crema : Punem pe foc mic, intr-o craticioara cu fund dublu, 200 ml frisca lichida si o lasam pana ajunge la punctul de fierbere. O luam de pe foc si adaugam untul, mierea si ciocolata alba rupta bucatele. Amestecam pana omogenizam compozitia.
Lasam sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru 2 ore, dupa care o mixam spuma. Peste aceasta crema adaugam 200 ml frisca Hulala batuta tare.

Cum unim blatul – 6 banane decojite si taiate feliute – 1/2 crema – blat – invelim in crema. Asezonam cu fulgi de ciocolata tot tortul. Aspectul va fi de musuroi cu spuma si banane in interior.

Daca ti-a placut aceasta reteta, recomand-o si prietenilor!

Pofta buna!

Sursa:bucataras.ro

Vezi si reteta pentru tort cu visine si piscoturi:

Tort cu visine si piscoturi, o reteta de tort festiv, potrivit pentru ocazii deosebite, foarte gustos, cu un gust minunat, dulce-acrisor si o aroma placuta de visine. O reteta de tort cu fructe aspectuos, o adevarata prajitura cu visine.
Pofta buna!

Ingrediente pentru blat si crema tort: 250 gr piscoturi de sampanie, 10 gr de gelatina (foite), 170 gr de unt, 170 g de zahar, 300 g de smantana, 300 gr de iaurt, 300 ml frisca lichida, 500 gr de visine (visine congelate sau proaspete)

Ingrediente pentu sirop tort: 200 ml de lapte, 2-3 linguri de zahar

Ingrediente ornat tort: 1 lingura de zahar tos, 10-15 visine cu codite sau fara, 50-100 g de ciocolata cu lapte

Mod de preparare :

Intr-o cratita se ard 2-3 linguri de zahar, nu foarte tare, doar cat sa prinda putina culoare si sa nu devina prea amarui. Zaharul ars se stinge cu lapte rece si se lasa cratita la foc mic pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se ia un platou de tort in care vom servi la final tortul si punem un inel de tort (sau preparam tortul direct in forma de tort cu pereti detasabili). Insiropam usor piscoturile de sampanie cu laptele caramelizat si le asezam in interiorul inelului sub forma unui blat de tort. Inmuiem gelatina intr-un castronel cu putina apa si o lasam asa aproximativ 10 minute. Frisca lichida se bate si se lasa la rece. Intr-un vas punem untul inmuiat la temperatura camerei, adaugam zaharul deasupra (putem folosi zahar pudra care se dizolva mult mai usor) si incepem sa-l mixam pana cand se topeste zaharul si se obtine o crema de unt. Peste crema de unt se incorporeaza iaurtul si smantana. Gelatina muiata se scurge de apa si se topeste putin la bain-marine, apoi se incorporeaza in compozitia de unt si se amesteca bine. La final se adauga frisca batuta si visinele si se amesteca.
Jumatate din compozitia de crema de tort se pune peste stratul de piscoturi. Se aseaza frumos pe toata suprafata formei de tort si se acopera cu un alt strat de piscoturi insiropate si apoi se adauga restul de crema si se niveleaza. Se lasa tortul la frigider cateva ore (4-5 ore) sa se intareasca bine. Dupa ce tortul cu fructe este gata, se scoate inelul cu grija si se orneaza dupa gust. Ciocolata cu lapte se topeste pe foc si se decoreaza tortul stropindu-l pe margini. Pe mijlocul tortului se presara ciocolata rasa. Visinele spalate se dau prin zahar tos, pana cand vor avea un aspect de “promoroaca” dupa care se orneaza tortul cu ele.

Sursa:preparatedevis.ro

Exit mobile version