Un mic dejun delicios de care nu te mai saturi! Cum prepari conopida în 10 minute. Aceasta rețetă este extrem de iubită în Bucovina și Maramureș

Conopida este o leguma foarte sanatoasa si versatila care poate fi consumata in diferite moduri de preparare. Astazi iti prezentam o reteta de conopida pane, foarte buna si rapida.

Lista de ingrediente: 1 pahar de pesmeți, ulei vegetal, 1 conopidă, 1/2 linguriță de curry (sau alte condimente după gust), 6 linguri de făină, 50 g de cașcaval, 3 ouă

Cum se prepara:

Pentru inceput pregatim o cratita, apoi desfacem conopida buchetele si o aranjam in aceasta. Punem apa, atat cat sa acopere putin conopida.

Presaram si putina iar apoi punem cratita pe foc si lasam sa fiarba 5 minute, iar cand sunt gata strecuram buchetelele. Pregatim un bol, in care vom bate ouale cu curry, putina sare si faina iar rezultatul ar trebui sa fie o masa omogena.

Pregatim o razatoare prin care vom da cascavalul iar apoi il vom amesteca cu pesmetul. Fiecare buchetel de conopida il vom trece prin ou batut, iar apoi prin pesmetii cu cascaval.

Punem o tigaie cu ulei la incins si punem conopida la prajit pana se rumeneste. Se poate manca cu smantana, usturoi, boia presarat (dupa preferinta)

Pofta buna!

Beneficiile conopidei:

Conopida este una dintre legumele care trebuie consumate cât mai des şi aceasta pentru că numeroase beneficii asupra organismului, în special dacă este consumată în stare crudă.

Ea a fost recunoscută pentru calităţile ei nutriţionale şi pentru gustul ei plăcut încă dinaintea secoluli al XVI-lea, fiind cultivată intens din Asia Mică până în America, în Africa, dar şi în Australia. După secolul al XV-lea, această valoroasă legumă din familia cruciferelor s-a răspândit şi în ţările europene.

Conopida este o legumă unică, cu o concentraţie mare de nutrienţi. De asemenea, este bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi.

Conţine calciu care se găseşte în jurul buchetelor de conopidă şi are un conţinut mare de fosfor, vitamina K, acid folic şi vitamina B6.
Specialiştii au constatat că această legumă, folosită în salate, poate trata afecţiunile prostatei, iar consumul ridicat de conopidă se asociază cu o incidenţă scăzută a bolilor de inimă şi a accidentelor vasculare.

În plus, consumată înainte de culcare, o porţie de conopidă (100 grame) poate calma anumite ticuri nervoase, precum scrâşnitul dinţilor în timpul somnului, afecţiune denumită în termini medicali bruxism.

În schimb, din cauza conţinutului ridicat de substanţe purinice, este contraindicat consumul conopidei în afecţiuni precum guta şi uraturia (prezenţa în exces a pigmenţilor biliari – acid uric în urină).

Nutrienţii din conopidă ajută la inhibarea dezvoltării tumorilor canceroase şi la eliminarea toxinelor din organism.

Vitamina K din conopidă are proprietăţi puternice antiinflamatorii şi carea inhibă dezvoltarea inflamaţiilor în organism, astfel încât sunt reduse la minimum şansele de cancer şi afecţiuni cardiace.

Pe lângă multiplele beneficii asupra sănătăţii, conopida protejează şi sistemul digestiv. Acest lucru se datorează conţinutului ridicat de fibre.

Fibrele alimentare din conopidă protejează stomacul şi previn dezvoltarea bacteriilor precum Helicobacter pylori, care pot duce la afecţiuni digestice grave, iar datorită conţinutului ridicat de vitamina C, aceasta protejează împotriva poliartritei, o formă de artrită reumatoidă prezentă la două sau mai multe articulaţii.

Sursa:suntgospodina.com

Exit mobile version