Veste Trista a Zilei! Din pacate este vorba de Regina Elisabeta a II-a…

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost depistată cu Covid-19. La începutul acestei luni, Prințul Charles s-a infectat și el cu coronavirus, pentru a doua oară de la începutul pandemiei.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost testată pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Potrivit Palatului Buckingham, Suverana are simptome ușoare de COVID, similare gripei.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, testată pozitiv pentru Covid-19. În ce stare se află

Casa Regală din Marea Britanie mai informează că, în pofida simptomelor, este de așteptat ca Elisabeta a II-a să își continue îndatoririle nesolicitante pe parcursul săptămânii viitoare.

”Palatul Buckingham confirmă faptul că Regina a fost testată astăzi (n.r. duminică, 20 februarie) pozitiv pentru Covid.

Majestatea Sa se confruntă cu simptome ușoare asemănătoare răcelii, dar se așteaptă să-și continue sarcinile ușoare la Windsor în săptămâna viitoare.

”Ea va continua să primească asistență medicală și va urma toate instrucțiunile adecvate”, a anunțat Palatul într-un comunicat, scrie BBC.

Regina, în vârstă de 95 de ani, a fost în contact cu fiul ei cel mai mare și moștenitorul tronului, Prințul Charles, care a fost testat pozitiv cu Covid-19 săptămâna trecută.

Infectarea Reginei vine la câteva săptămâni după ce aceasta a devenit cel mai longeviv monarh al Regatului Unit, atingând jubileul de platină de 70 de ani pe data de 6 februarie.

Suverana și-a reluat activitatea publică obișnuită tocmai în ajunul Jubileului ei, atunci când s-a întâlnit cu mai mulți muncitori de la Sandringham House.

Corespondentul la Casa Regală al BBC, Nicholas Witchell, a anunțat că Regina este complet vaccinată anti-Covid.

Sir Keir Starmer, președintele conservatorilor și liderul Partidului Laburist, a fost printre primii politicieni care i-au transmis reginei urări de bine

”În numele meu și al întregului partid, îi doresc Majestății Sale sănătate și însănătoșire grabnică”, a scris acesta în mediul online.

Prințul Charles și soția sa Camilla, testați pozitiv pentru Covid-19

Presa britanică informează că Regina ar fi petrecut timp cu Prințul Charles (73 de ani) pe 8 februarie la Castelul Windsor. Câteva zile mai târziu acesta fost testat pozitiv pentru virus, dar a trecut rapid prin boală.

Apoi, în această săptămână, Camilla, soția Prinţului Charles, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus și s-a plasat în autoizolare.

Ducesa de Cornwall a contractat virusul pentru prima dată la doar câteva zile după ce prinţul de Wales a fost testat pozitiv. Ambii sunt vaccinaţi cu schema completă împotriva Covid-19 şi au primit deja şi dozele booster. 

Exit mobile version