Budinca turceasca cu zahar ars si gris

Ingrediente

-o ceasca de gris

-1 l de lapte

-50 g de unt

-2 oua

-10 linguri de zahar

-coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare:

Pentru budinca de gris cu zahar ars pentru inceput preparam grisul cu lapte astfel: Punem

la fiert laptele cu 6 linguri de zahar si cu coaja de lamaie rasa. Dupa ce a dat in

clocot adaugam grisul in ploaie amestecand continuu pana se ingroasa. Se da la o parte,

la racit.

Ouale se separa, galbenusurile se amesteca cu o lingura de lemn, iar albusurile se bat spuma.

Cand se mai raceste grisul, se adauga la el untul si se omogenizeaza. Apoi galbenusurile

si ultima data albusurile batute spume. Omogenizam.

Intr-o craticioara mica se pun 4 linguri de zahar la topit si se imbraca craticioara in el.

Se lasa sa sa raceasca, dupa care se toarna budinca de gris si se da la cuptor pana

capata o culoare maronie (pana se rumeneste).

Budinca de gris cu zahar ars se serveste, de preferinta, rece!

Pofta buna!

Exit mobile version