De ce să torni o lingură de apă când faci ouă ochiuri? Trucul secret pe care doar marii bucătari îl folosesc

Iată de ce să torni o lingură de apă când faci ouă ochiuri! Acesta este trucul folosit de marii bucătari ai lumii.

De ce să torni o lingură de apă când faci ouă ochiuri
Oul ochi este un fel de mâncare care la prima vedere pare ușor de făcut, dar are și acest preparat secretul lui! Iată de ce este indicat să torni o lingură de apă când gătești ouă!

În timpul procesului de gătire este recomandat să adăugăm o lingură de apă. Această tehnică simplă poate avea un impact semnificativ asupra gustului și texturii ouălor ochiuri. Atunci când adăugăm o lingură de apă în timpul gătirii, aceasta ajută la crearea unui abur în tigaie care ne ajută, de fapt, la coacerea uniformă a ouălor ochiuri și la împiedicarea coacerii în plus a acestora. Dacă nu adăugăm apă, tigaia poate deveni prea fierbinte, ceea ce poate arde preparatul.

Adăugarea apei poate ajuta, de asemenea, la menținerea ouălor moi și suculente. Când se gătesc ouăle ochiuri, proteinele din albuș se coagulează și se strâng, ceea ce poate duce la un ou ochi uscat și tare. Adăugarea unei linguri de apă poate ajuta la menținerea unui mediu mai umed în tigaie, ceea ce poate preveni uscarea excesivă a ouălor ochiuri.

În plus, adăugarea apei poate ajuta la crearea unei cruste pufoase pe partea superioară a ouălor ochiuri dacă ouăle sunt gătite într-o tigaie cu puțin ulei sau unt, ceea ce poate fi un contrast plăcut ca aspect, dar și la gust.

Trucul folosit de marii bucătari ai lumii
Adăugarea unei linguri de apă atunci când gătim ouă ochiuri este un truc culinar folosit de marii bucătari precum Jacques Pépin, un faimos bucătar și autor de rețete care sugerează că trebuie să folosim acest truc pentru a ajuta la menținerea ouălor moi și suculente. Același truc este menționat și în cartea de rețete a faimosului bucătar britanic Jamie Oliver.

Adăugarea apei este o tehnică utilizată în mai multe feluri de mâncare, precum legumele la abuz sau carnea gătită pe grătar. Acest lucru se datorează faptului că aburirea poate ajuta la menținerea umidității în timpul gătirii și poate împiedica coacerea excesivă sau uscarea alimentelor.

Exit mobile version