Imagini ireale în stațiunea Mamaia. Ce a fotografiat un turist, pe plajă: „Vai de capul nostru! Nu ne mai facem bine!”

Imagini ireale în stațiunea Mamaia. Ce a fotografiat un turist, pe plajă: „Vai de capul nostru! Nu ne mai facem bine!” ⬇️⬇️

Resturi alimentare, peturi, scoici și alge, cam acesta este peisajul de pe anumite plaje ale litoralului românesc. Imaginile surprinse de către Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România pe o plajă din stațiunea Mamaia sunt greu de privit.

Pe alocuri, turiștii, dar și localnicii, sunt nevoiți de 4 zile să ocolească un sac de gunoi de pe o plajă din stațiunea Mamaia. Și dacă vă întrebați ce se află în acel sac, ei bine, cel mai probabil, resturile menajere ale unor turiști care ar fi trebuit să ajungă la primul tomberon cu ele. Imaginea a stârnit dezgustul trecătorilor, însă nimeni nu a binevoit să facă ceva, fie că este vorba despre autorități, turiști sau localnici.

Mai mult de atât, se poate observa că mașinile și utilajele care curăță și nivelează nisipul de pe plajă au fost pe acolo. Înainte de venirea turiștilor pe plajă, nisipul păstrează urmele lăsate de acele echipamente de curățare.

”Vai de capul nostru! Nu ne mai facem bine! De 4 zile zac cei doi saci de gunoi pe o plajă din Mamaia, respectiv o grămadă de scoici. Atât Doreii de la Administrația APELOR Române, cât și administrația plajei nu vor nici în ruptul capului să ridice acel gunoi. Alo, domnule ministrul al Economiei, antreprenoriatului și turismului, când o să acordați importanța cuvenită litoralului românesc?”, este mesajul Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.

Postarea asociației a stârnit interesul internauților, iar cei care au avut un cuvânt de spus și-au lăsat părerea în secțiunea comentariilor.

”De ce nu ai pus tu mâna să-i arunci? Știm numai să ne plângem. Ne merităm soarta / Nu-i bai, când tva-ul o să fie 19% nu o să mai fie gunoi pe plajă, nu de alta, dar nu o să mai fie nimeni care să-l arunce/ Dacă eram pe plaja aia, aș fi luat sacii și îi aruncam la primul tomberon. De obicei, distanța de la buza mării până la primul tomberon este de 20-25m. Și dacă sunteți curioși, am fost de curând în Mamaia și era destul de curat, băieții de la șezlonguri se ocupă de curățenie. Și da, am găsit și câteva ambalaje de plastic aruncate de turiști. Le-am luat, le-am pus în punga mea pentru gunoaie și le-am aruncat seara la tomberon. Mai ține și de noi să menținem natura curată”, sunt comentariile primite pe Facebook.

Exit mobile version