Masca de protecție revine. Ministrul Sănătății a anunțat unde trebuie purtată obligatoriu

Vești triste în România. Masca de protecție trebuie purtată din nou. Ministrul Sănătății a anunțat care sunt locurile în care trebuie purtată obligatoriu.

Cazurile Sars-Cov-2 cresc de la o oră la alta. Autoritățile vor să ia noi măsuri de protecție. Masca de protecție va deveni din nou obligatorie la noi în țară, iar anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a anunțat care sunt locurile în care va trebui purtată mască de protecție.

Coronavirus ne dă iar bătăi de cap. Cazurile de infectare sunt din nou în creștere.

Oficialii vor lua noi măsuri pentru protejarea populației. Rafila a anunțat care vor fi locurile în care va trebui purtată mască de protecție începând din acest moment.

Masca de protecție trebuie purtată iar

Alexandru Rafila a mărturisit că masca de protecție va deveni din nou obligatorie în spațiile închise, aglomerate, dar și în mijloacele de transport în comun.

Ministru Sănătății susține că se vor lua măsurile necesare pentru prevenirea și răspândirea virusului.

„Masca a revenit în unitățile sanitare.

Noi avem o bază legală care permite fiecărei unități sanitare, inclusiv la cabinetele medicilor de familie, să utilizeze masca, atât personalul, cât și pacienții, pentru prevenirea transmiterii infecțiilor nosocomiale, diverse infecții și aici includ și infecția cu coronavirus.

E un ordin din anul 2016, ordinul 1101 care este disponibil în acest moment și își poate face efectul fără niciun fel de probleme la nivelul unităților sanitare.

Dacă discutăm în general, masca trebuie purtată în spațiile închise, aglomerate și în mijloacele de transport în comun.

Noi nu putem face decât o recomandare în momentul de față, dar, în mod evident, dacă va există o situație care să pună sistemul de sănătate în pericol, în ceea ce privește gradul de absorbție al

pacienților, fie COVID, fie alte patologii, sigur că noi vom prezenta această situație, iar Guvernul României va lua măsurile pe care le consideră necesare într-un astfel de context”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila la DCMedical.

Numărul infectărilor cu temutul virus crește de la o oră la alta. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.658 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19, cu 4.370 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 136 de persoane, dintre cei 136 pacienți internați la ATI, 114 sunt nevaccinați.

Exit mobile version