Mii de persoane, evacuate de urgență în Crevedia. Numărul răniților crește de la un minut la altul

O explozie puternică s-a produs, sâmbătă seară, la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Din primele informații, mai multe persoane au fost rănite. Flăcările s-au extins și la casele din apropiere.

3.000 de persoane au fost evacuate după ce le două explozii. 

Upd 22:09 A fost creată o celulă de criză la MAI, iar premierul Marcel Ciolacu va fi prezent. 

 Upd 22:06 Toată lumea prezentă la fața locului va fi mutată la o distanță de 700 de metri, ca măsură de siguranță.

Upd 22:00 Raed Arafat, șeful DSU a transmis că 26 de pompieri au fost răniți după a doua explozie, unul dintre el fiind într-o situație gravă.

„Iniţial era vorba de 6 persoane care au fost afectate, persoane civile, din care cinci sau 6, e în dinamică situaţia, (…) intubate. A fost un stop cardiac la o persoană care nu era direct corelată cu incendiul propriu-zis, (…) dar a fost panicată. Din păcate, aici a fost a doua explozie, după a doua explozie avem în jur de 26 de pompieri răniţi, dintre care unul grav, restul în acest moment sunt cu arsuri în diferite zone ale nivelul corpului, dar care nu au necesitat intubaţie sau îngrijiri critice”, a spus Arafat.

El a precizat că există în continuare pericol de explozie. 

De asemenea, el afirmă că există patru locuri pentru pacienți critici și că decizia transferului în străinătate va fi luată în urma analizării situației din restul țării.

Upd 21:35 IGSU a închis stația acum 2 luni, pentru că nu respecta normele de incendiu, au declarat surse pentru Știrile ProTV. Administratorii ar fi folosit clandestin întreprinderea.

Exit mobile version