Primul anunt facut de Ministrul Educatie despre intoarcerea elevilor la scoala:

 

Monica Anisie a oferit noi detalii privind situația învățământului românesc, în timpul crizei Covid-19. Ministrul Educației a lămurit mai multe aspecte.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că România se află într-o situație dificilă, cu care nu s-a mai confruntat vreodată.

„Nu vedeți cât de repede se extinde situația aceasta a pandemiei?”, a spus Monica Anisie.

Ministrul a precizat că educația reprezintă, în aceste momente, „un sector în care lucrurile nu stau tocmai bine pentru că școlile și universitățile și-au prelungit cursurile”.

Monica Anisie, despre înghețarea anului școlar

În ciuda dificultăților, ministrul Educației a asigurat elevii și profesorii că nu se pune problema înghețării anului școlar, sub nicio formă.

„Dacă ne uităm și la celelalte sisteme de educație din UE, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură”, a continuat ministrul Educației.

Privind măsura continuării suspendării cursurilor, Monica Anisie a adăugat că „am spus foarte clar că până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu e cazul să revenim la cursuri. În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor”.

Pentru cei care nu au acces la tehnologie, autoritățile au realizat un parteneriat cu „Televiziunea Română și pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a realizăm TeleȘcoala”.

Exit mobile version