Quiche cu bacon și cașcaval, o rețetă absolut delicioasă

O tarta aperitiv delicioasa, din bucataria frantuzeasca, pe care o poti servi la micul dejun, pranz sau ca o gustare intre mese.

Ingrediente pentru blat: 180 g faina, 100 g unt cat mai rece, sare, 3-4 linguri apa, 1/2 lingurita otet de mere
Ingrediente pentru umplutură:
6-7 felii bacon, 2 fire praz, 2 fire ceapa, 200 g cascaval (ideal emmental), 4 oua, 200 ml smantana pentru gatit, 150 ml lapte, cimbru proaspat, sare, piper

Ingrediente pentru copt:
300 g fasole

Mod de preparare:
Taie untul bucatele si amesteca-l in robotul de bucatarie cu faina si sarea, apoi adauga apa, in care ai diluat otetul. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta nisipoasa, dar cand il strangi in palme isi pastreaza forma. Da aluatul la frigider pentru 20-30 de minute, iar intre timp prepara umplutura.
Caleste baconul intr-o tigaie antiaderenta, pana cand devine usor crocant. Scoate baconul si indeparteaza jumatate din cantitatea de grasime ramasa, adauga prazul si ceapa tocate marunt si caleste-le pana cand devin translucide, apoi adauga sare si piper.
Intinde aluatul pe blatul presarat cu faina si asaza-l intr-o tava de tarta. Deasupra blatului asaza o folie de aluminiu, pe care pune fasolea si da tava la cuptor pentru 7-8 minute, apoi scoate tava, indeparteaza folia de aluminiu si fasolea si da tava la cuptor pentru alte 8-10 minute.
Bate ouale cu smantana, laptele si cimbru. Asaza 1/2 din cantitatea de praz si ceapa, 1/2 din cantitatea de bacon, iar deasupra presara jumatate din cantitatea de cascaval. Toarna amestecul de ou, apoi asaza restul de praz si ceapa, bacon si cascaval. Da tava la cuptor pentru 40-45 de minute, pana cand tarta nu mai este moale in centru, atunci cand o misti.

Sursa: retetepractice.ro

Vezi si reteta pentru placinta cu ciuperci:

Ingrediente: un pachet foi de placinta, 500 g ciuperci, o ceapa mica, 100 g branza feta, 2 oua, sare, piper, boia, ulei, 1 legatura de marar.

Mod de preparare: Se curata, spala si toaca ciupercile si ceapa si se calesc impreuna in putin ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, se lasa sa se raceasca. Intre timp punem jumatate din foile de placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unse intre ele cu ulei. Daca foile sunt mai mari decat tava se incretesc. Ciupercile racite se amesteca cu branza data pe razatoare si ouale batute.

Se pune umplutura de ciuperci peste primul rand de foi, se presara boia de ardei. Se aseaza celelalte foi unse cu ulei intre ele, se pensuleaza cu ou batut, se portioneaza placinta si se coace in cuptor la temperatura medie.
Pofta buna!

Sursa:retetelemamei.ro

Vezi si reteta pentru pateuri cu branza de casa:

Pateurile cu branză sunt una dintre gustările noastre preferate. Deși sunt patiserii la orice colț de stradă, nimic nu se compară cu siguranța și gustul savuroaselor pateuri cu brânză de casă. Mirosul pe care îl simți în propria bucătărie nu poate fi reprodus de nicio patiserie, drept urmare îți prezentăm o rețetă de pateuri cu brânză, bună, bună de tot! De asemenea le pitem face fix după gustul nostru, adica cu aluat bun, cu muuulta branza si pe care le putem servi la scurt timp dupa ce le-am scos din cuptor. Pateurile cu branza se fac cu aluat foietaj, care poate fi un foietaj din comert dar, daca aveti timp la dispozitie, va recomand din suflet sa preparati acasa aluatul foietaj pentru ca este mult mai gustos si fara chimicalele aferente. Este usor de preparat dar necesita ceva timp pentru odihna si racirea aluatului.
Să începem!

Ingrediente:

 Pentru foaie:1 kg de faina alba, 400g unt, 1 lingurita de sare, 5 lingurite de otet, 500ml de apa calduta.
Pentru umplutura:300 gr branza, 1 ou, putin lapte

Mod de preparare:

Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina.

Impaturim aluatul de la stanga la dreapta si il batem cu facaletul de 100 de ori. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute in frigider. Repetam aceasta operatie de 3 ori, doar ca atunci cand impaturim de fiecare data schimbam directia (stanga – dreapta,dreapta – stanga). Intre timp preparam umplutura: faramitam branza si o amestecam cu oul si cu putin lapte pana devine cremos. Luam aluatul si il intindem cu facaletul nu foarte subtire (1cm). Taiem patratele aluatul si punem in mijloc putin din umplutura. Inchidem patratelele ca pe un plic, le asezam intr-o tava unsa putin si bagam la cuptorul, in prealabil incins. Coacem 20 de minute, lasam sa se raceasca si pateurile noastre sunt gata. Un pahar de bere sau o limomadă sunt bine venite!

Pofta buna!

Dacă ți-a plăcut rețeta distribuie și prietenilor!

Exit mobile version