Sfatul unui renumit bucatar: „Nu mai pune lapte sau apă în piure”. Ingredientul care îl face cremos mai ceva ca la restaurant

Cum să transpui o garnitură simplă într-un festin culinar

Garnitura de cartofi pare să fie cea mai banală și simplă alegere pentru o masă savuroasă. Dar cum se face ca atunci când o comandăm la restaurant, piureul are o aromă și o textură aparte? Află acum secretul bucătarilor.

Read more...


Secretul care înlocuiește laptele și apa în piure

Trucul pentru a transforma piureul de cartofi banal într-un festin culinar este un singur ingredient: smântâna lichidă. Înlocuiește laptele și apa cu smântână lichidă și vei obține un piure cremos, aerat și extrem de fin.

Rețeta este simplă și nu necesită multe ingrediente. Ai nevoie de:

cartofi
unt
smântână lichidă
sare, după preferințe
Mod de preparare

Spală și curăță cartofii de coajă, apoi taie-i în felii groase sau în sferturi.Pune cartofii la fiert în apă clocotită în care ai adăugat sare.

După ce cartofii sunt gătiți, scoate-i din apă și lasă-i să se scurgă într-o sită.

Pasează cartofii folosind un zdrobitor și transferă piureul obținut într-o oală.

Incorporază 175 de grame de unt pentru fiecare kilogram de piure și amestecă bine.

Adaugă câteva linguri de smântână lichidă fierbinte și amestecă până obții o compoziție omogenă.

Piureul este acum gata să fie servit musafirilor, savurându-l ca în restaurante renumite.

Acum poți transforma orice farfurie de piure într-o experiență culinară deosebită, folosind trucul acesta simplu, dar eficient. Poftă bună!

Exit mobile version