Beneficiile pe care le are carnea de pui pentru copii

Alimentația copiilor este unul din lucrurile care îi preocupă cel mai tare pe părinți, deoarece aceasta joacă un rol-cheie în creșterea sănătoasă și armonioasă a copiilor. De aceea, este esențial ca, odată ce bebelușii au fost înțărcați, părinții să urmeze sfatul medicului pediatru, stabilindu-le o dieta sănătoasă, completă și echilibrată. În acest caz, fără îndoială, unul dintre produsele care nu trebuie să lipsească din frigider este carnea de pui, o carne albă, care se poate prepara după o lungă listă de rețete, având puține calorii și aducând o listă lungă de beneficii. Vrei să știi unele dintre avantajele pe care le aduce copiilor? Urmărește câteva avantaje pe care le are carnea de pui pentru organismul unui copil!

Conținut redus de grăsime
Primul avantaj pe care îl are carnea de pui asupra sănătății copilului nostru și a oricărei persoane care o consumă este conținutul redus de grăsimi. Acest lucru este benefic datorită conținutului redus de calorii în organism, iar pe de altă parte reduce riscul bolilor de inimă și bolilor cauzate de colesterol mare.

Ușor de digerat
Un al doilea mare avantaj, este faptul că se digeră foarte ușor, spre deosebire de alte produse din carne, cum ar fi cele din carne roșie, care sunt mai greu de asimilat de organism. Prin urmare, carnea de pui este recomandat de consumat, în momentul în care se începe diversificarea hranei bebelușilor.

Aport de vitamine, fier, potasiu și zinc
Este de la sine înțeles faptul că unele din motivele princpale pentru care introducem în alimentația copiilor carnea de pui, este pentru aportul de proteine și vitamine adus, datorită cărora, copiii vor crește puternici și sănătoși:

Vitamine
Vitaminele oferite de carnea de pui pentru organism sunt numeroase, în special se remarcă cele din grupa B cum ar fi B12. Datorită acestora, metabolismul funcționează corect, ceea ce duce la întărirea sistemului nervos, reduce riscul de a suferi de boli

Fierul
Fierul este foarte important pentru sănătatea copiilor și nu numai, contribuind la combaterea anemiilor și la optimizarea distribuției suficientă de oxigen pentru tot organismul.

Potasiu și zinc
Nu trebuie ignorate beneficiile pe care le aduc aceste elemente organismului, întrucât ajută la întărirea sistemului imunitar, cât și pentru sănătatea inimii la copii.

Savoarea
Pe lista avantajelor, nu putem uita savoarea cărnii de pui, care te îmbie fie că ești copil sau adult. De aceea cei mici, nu au tendința de a o refuza, iar în plus este foarte versatilă, astfel încât o poți prepara în felurite moduri foarte sănătoase.

Voi în sub ce formă ați integrat carnea de pui în alimentația copiilor?

Exit mobile version