Budincă de vară cu fructe de pădure

Fructele de pădure reprezintă o sursă puternică de antioxidanți protejând întregul nostru organism de diferite boli. Budica din fructe de pădure este o budincă răcoritoare care se prepară rapid din fructe și pâine.

 

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Curatati ciresele de samburi, strugurasii si coacazele de codite. Spalati separat toate fructele. Intr-o oala puneti apa, zaharul si ciresele. Lasati la fiert pana se topeste zaharul. Adaugati strugurasii si coacazea (si capsuni daca folositi) si mai lasati la fiert 2 minute. Adaugati zmeura (si mure daca aveti) si esenta de vanilie, amestecati si stingeti focul. Puneti fructele intr-o sita aseazata deasupra unui vas in care sa se scurga sucul. Lasati asa pana fructele ajung la temperatura camerei.

In acest timp decupati felii de paine in functie de ce varianta alegeti:

1. Varianta cupola: folositi un bol de supa, sau alt vas asemanator cu o cupola pe care-l tapetati cu folie de plastic (nu ca mine care am uitat si apoi am scuturat de numai la budinca sa iasa din form). Taiati o felie de paine care sa se potriveasca cu fundul vasului. Apoi taiati dreptunghiuri de paine cu care sa tapetati pereteii vasului de jur imprejur, cat mai strans posibil. Insiropati feliile de paine si tapetati interiorul vasului cu ele. In interior umpleti cu fructe scurse de suc. Acoperiti vasul cu folie de plastic, deasupra asezati un vas care sa intre perfect in bol si apoi asezati o greutate deasupra.

2. Varianta in straturi: folositi un vas rotund sau dreptunghiular pe care-l tapetati cu folie de plastic. Decupati felii de paine dupa forma vasului. Numarul feliilor de paine depinde de cat e vasul de inalt si cate straturi vreti sa faceti, eu am folosit doar 2 felii. Pe fundul vasului puneti un strat de fructe, apoi o felie de paine insiropata, apoi iar fructe… si tot asa straturi alternative pana se umple vasul, ultimul strat fiind paine insiropata. Acoperiti vasul cu folie de plastic, aseazati o farfurie care sa intre perfect in vas si apoi asezati o greutate deasupra.

Dati budinca la frigider minim 8 ore, maxim 24 ore. Sucul ramas puneti-l la frigider. Dupa aceea, luati greutatile de deasupra si folia si apoi rasturnati budinca pe o farfurie. Scoateti budinca din forme doar in momentul servirii, nu-si va pastra forma prea mult timp! Serviti cu suc de pe fructe si cateva fructe de padure proaspete ca decor (in varianta cupola) sau simpla in varianta in straturi. Puteti pune alaturi si frisca sau inghetata.

Exit mobile version