Efectele uluitoarea pe care le au fructele și legumele care cresc în serele fără pământ asupra organismului nostru. Nu o să îți vine a crede

Nimic nu mai este ceea ce a fost odata! Nici macar agricultura! Noi am gasit o astfel de sera si v-o aratam si dumneavoastra! Noile tipuri de sere se numesc sere hidroponice. Pamantul a disparut complet din ecuatie. Iar locul lui a fost luat de „coaja de nuca de cocos, tocata, spalata cu apa de mare pentru a se dezinfecta si ambalata la saci. Avantajul este ca planta creste pe un substrat steril, dau viu.”Majoritatea dintre noi ne plângem că fructele și legumele pe care le cumpărăm din magazine nu mai au deloc gustul pe care îl aveau cu mulți ani în urmă.

Este prima recolta de castraveti pe strat de nuca de cocos care iese pe usile serei. Insa, pe cat de exotic suna, pe atat de autohton este gustul. Daca ati fi crezut ca acest gust traditional romanesc poate fi obtinut numai de mana priceputa a taranului, veti avea o mare surpriza: in acest tip de sera, omul nu prea are ce cauta: „Totul este comandat de calculator. Interventia umana la un hectar de sera nu depaseste, sa zicem, un volum de 10-15 persoane”.
Si asta pentru ca oamenii nu prea au ce sa faca intr-o astfel de sera, in afara de culesul legumelor. Sistemul de irigare este controlat tot de calculator, iar la radacina fiecarui rasad exista un dispozitiv care gestioneaza cantitatile de substante necesare.
Pentru că se află în sere, într-un mediu perfect controlat, legumele, fructele și verdețurile crescute după această metodă nu sunt afectate de dăunători așa cum se întâmplă în cazul celor cultivate în condiții clasice, fiind folosite mai puține pesticide
Producția în cazul legumelor și fructelor crescute în acest mediu este mult mai mare, însă legumele și fructele își pierd gustul și aroma intensă, mai precizează Eva.ro.

În ce se plantează legumele:

Plantele sunt înrădăcinate în special în vată minerală, dar se mai pot utiliza şi pietrişul, nisipul, cuarţul, perlitul, argila expandată, poliuretan şi multe altele.Cu toate că dacă este vorba despre un material de susţinere natural sau obţinut industrial, important este ca acesta să permită rădăcinilor să respire, să reţină soluţia şi să nu interacţioneze cu diferiţi compuşi ai substanţelor nutritive.

Pentru a distribui apa cu nutrienţi la toate plantele, se foloseşte un aparat cu altrasunete, care stimulează plantele să absoarbă cât de mult lichid se poate.

Astfel, plantele se dezvoltă mult mai repede, fără să depindă de vreme şi nici măcar de soare, lumina artificială adecvată fiind suficientă.

Avantajele agriculturii hidroponice

Unul dintre marile avantaje ale agriculturii hidroponice este faptul că se fac economii la consumul apei. Specialiștii spun că se utilizează cu 90% mai puţin decât la culturile tradiţionale, potrivit prodieta.ro.

Având în vedere că pot controla artificial lungimea zilei și temperatura aerului, fermierii ce practică agricultura hidroponică nu mai au nicio constrângere legată de anotimpuri.

Dacă vor, pot crește roșii în ianuarie și spanac în iulie. În schimb, aceștia trebuie să plătească facturile utilităților în loc să beneficieze gratuit de lumină solară și apă, mai scrie prodieta.ro.

Tehnica agriculturi hidroponice datează din cele mai vechi timpuri, descoperirea ei fiind atribuită aztecilor.

De asemenea, populaţia din zonele muntoase din Peru îşi cultivau legumele pe apă sau nămol, iar gospodăriile tradiţionale din China folosesc şi azi tehnicile milenare ale culturilor pe pietriş.

Faptul că legumele crescute hidroponic nu au niciun contact cu solul înseamnă că nu trebuie să ne îngrijorăm în privința absorbției de metale grele din pământ sau contaminării cu bacterii cauzatoare de boli ce pot exista în fertilizatorii naturali.

Sursa:landia.ro

Exit mobile version