Ficăței de pui cu ardei roșii, cartofi și sos de smântână cu busuioc, un preparat delicios pe care trebuie să îl încerci

Pentru ca imi place tare mult sa gasesc tot timpul idei noi, sa combin culorile, hainele, alimente, astazi iti recomand o reteta deosebit de gustoasa si de inedita, atat din punct de vedere al coloristicii,  cat si din punct de vedere al gustului. Daca vrei sa mananci un preparat  pe care nu l-ai mai gustat pana acum, iti recomand cu drag ficateii de pui cu cartofi si sos.

Ingrediente: 1 caserola ficat de pui, 5 cartofi marime medie, 2 rosii mici, ardei rosu, suc de la jumatate de lamaie cu ulei de masline, 6 masline negre, 1 ceapa, 1 pahar smantana pentru gatit, 1 lingurita otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, busuioc

Mod de preparare: Fierbe cartofii cu coaja in apa sarata. Dupa ce s-au fiert, taie cartofii in felii groase. Stoarce rosiile de zeama si seminte si taie-le in cubulete. Toarna peste cubuletele de rosii, uleiul de masline, zeama de lamaie, otet balsamic, sare si piper, busuioc tocat. Amesteca si lasa la macerat. Intre timp prepara sosul, caleste ceapa in putin ulei, adauga ardeiul rosu iute si  smantana pentru gatit, sarea, piperul. Adauga rondele de cartofi in acest sos. Intre timp, caleste ficateii de pui in alta tigaie, lasa-i la foc mediu pana se prajesc. Adauga cubuletele de rosii peste ficateii de pui si mai lasa pe foc 5 min.
Serveste pe farfurii ficateii de pui cu sosul de rosii , adaugand cartofii in sos. Combinatia dintre acestea iti va oferi cu siguranta o exerienta culinara unica. Pofta buna!

Vezi si reteta pentru inimioare si pipote la ceaun cu mămăliguță ți usturoi:

 

Pentru ca noua, romanilor ne place foarte mult sa mancam bun, mult si sanatos cat se poate, dar si rapid, astazi ti-am pregatit o reteta traditionala, simpla, dar buna rau! Uite cum se prepara pipotele si inimile la ceaun:

Ingrediente:250 g inimi de pui, 250 g pipote de pui, 250 g ficăţei de pui (opţional), 2 linguri bulion, 300 ml ulei, 300 ml apă

Pentru sos: 1 căpăţână usturoi, 3 roşii, un praf de sare, 2 linguri ulei de la ceaun

Mod de preparare:

Spălaţi bine carnea de toate cheagurile de sânge. Îndepărtaţi cu un cuţit bine ascuţit părţile îngroşate, albe, apoi puneţi la opărit în 2-3 clocote de apă cu puţin oţet de mere sau sare. După ce aţi opărit bucăţile, spălaţi-le bine la jet de apă rece şi puneţi-le în ceaun cu uleiul, apa şi cele 2 llinguri de bulion, la foc mic până când aceasta scade, după care se prăjesc timp de 10 minute.

Între timp se prepară sosul. Cele trei roşii se pun la copt, la cuptor, timp de 5-10 minute, după care se scot, se curăţă de coajă şi se pisează pastă. Se curăţă şi se pisează bine usturoiul, după care se amestecă cu pasta de roşii, se adaugă un praf de sare şi 2 linguri de ulei de la ceaun şi se amestecă totul bine.

Când apa de la ceaun a scăzut de tot, se pregăteşte mămăliguţa. Se pun la fiert 500 ml apă, un praf de sare şi o lingură de ulei de măsline (sau un cubuleţ de unt). Când apa dă în fiert, se adaugă mălaiul amestecând continuu, se mai lasă la fiert 2-3 minute, după care se răstoarnă.

Dregeţi gustul mâncării, după preferinţă, mai sărat, mai dulceag sau mai iute. Această mâncare merge foarte bine cu un pahar de vin alb demisec, sau un spumant. Poftă bună!

 

Sursa: mirelaneagu.wordpress.com

 

Exit mobile version