Mâncărică de cartofi cu ardei copți

Pentru că ne aflăm în perioada postului, astăzi îți prezentăm o mâncare românească foarte gustoasă și sățioasă. Se prepară din alimente pe care le găsești fie la tine în frigider, fie în piață și este foarte rapid de realizat. Învață să mănânci sănătos pentru o mai bună sănăatate a organismului tău. Profită de acest sezon al legumelor și ale proprietăților lor.

Ingrediente:5 cartofi potriviti, 500 gr ardei copti, 2 linguri bulion, 5-6 ciuperci, patrunjel
sare, piper,delikat (optional) , 3 linguri ulei

Mod de Preparare:

Ceapa se toaca marunt si se pune la inabusit cu cele trei linguri de ulei si o ceasca de apa.
Ciupercile se curata ,se taie in bucati mici si se pun la calit cu o lingura de ulei.
Ardeii se coc ,se spala si se rup in fasii. Cartofii se curata si se taie cuburi,apoi dupa ce apa a scazut de la ceapa se adauga cartofii peste ea,ardeii ,bulionul si ciupercile rumenite.
Se pune apa cat sa acopere toate ingredientele , se adauga sare piper si delikat dupa gust si se amesteca usor ,apoi se introduce mancarea la cuptor pentru aproximativ 60 de minute. Se seveste cu salata.Pofta buna!

Iată câteva beneficii pe care le are această mâncărică implicit:

Considerat printre cele mai sănătoase alimente din lume, ardeiul gras are în compoziţia sa o gamă largă şi variată de antioxidanţi şi fitonutrienţi precum: luteină, quercitină, betacaroten, zeaxantină, acid ferulic etc. Într-un singur ardei gras găsim 1500 micrograme de betacaroten, de trei ori mai mult decât într-un morcov de dimensiuni medii. Antioxidanţii protejează împotriva radicalilor liberi, previn cancerul şi întăresc răspunsul organismului epuizat la perioade de stres. Aportul săptămânal de antioxidanţi poate scădea stresul oxidativ şi preveni inflamaţia cronică.

Cartofii reprezintă o sursă importantă de vitamina C, care îi face foarte importanţi pentru sistemul imunitar, inimă şi piele. Bolile precum scorbutul, cauzat de deficitul de vitamina C, pot fi evitate dacă incluzi în dieta ta cartofii.
Vitamina B6, folosită în vindecarea a peste o sută de boli, este, de asemenea, prezentă în cartofi. Printre multe alte beneficii, vitamina B6 previne bolile de inimă, pietrele la rinichi şi depresia. Prezenţa vitaminei B6 în cartofi face din acesta un ingredient perfect pentru sportivi. Alergiile şi reducerea puterii sistemului imunitar pot fi evitate prin consumul acestor tuberculi.
Un singur cartof conţine 1,627 grame de potasiu. Cea mai mare concentraţie de potasiu se găseşte în coajă. Potasiul este foarte important pentru organism. Chiar şi un mic deficit de potasiu în organism poate duce la hipertensiune arterială şi provoacă sensibilitate la sare

 

Exit mobile version