Spanac cu orez, un preparat delicios pentru post

Ingrediente: 1 kg spanac, 1 ceasca de orez, 1 ceapa, 1 lingura faina, 2 linguri de ulei, 1 legatura de marar, sare, piper

Mod de preparare:Spanacul se spala foarte bine, se pune la fiert in apa cu sare, se scurge, se taie marunt. Ceapa se curata, setaie marunt si se caleste in ulei. Deasuora se adauga spanacul, orezul, se stinge cu 2 cani de apa si se lasa la fiert. Faina se amesteca cu putina apa si se toarna peste spanac. Se adauga sare, piper, marar tocat marunt si se da la cuptor 15 minute.

Pofta buna si spor la gatit!

Vezi si reteta pentru spanac cu ciuperci:

Ingrediente: 1, 5 kg spanac, 400 g ciuperci, 3 fire de praz, 5-6 catei de usturoi, o ceasca de ulei, 1 1/2 pahar cu supa sau apa, 1/2 lamaie, sare, piper

Mod de preparare:

Spanacul se spala, se opareste timp de un minut si se strecoara. Prazul se sala, se taie rondele si se prajeste in putin ulei. Se adauga spanacul, supa, usturoiul taiat marunt, ciueprcile taiate felii si uleiul. Se introduce in cuptor circa 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca putin, se aseaza pe platou si se garniseste cu felii de lamaie fara coaja. Se serveste rece.

Vezi si reteta pentru ciupercuteumplute cu spanac:

Pentru ca toata lumea are impresia ca in perioada postului suntem constransi din punctul de vedere al mancarii, toti trebuie sa afle ca acesta este doar un mit. In realitate variantele de mancare de post sunt infinite, iar combinatiile care exista ne surprind zi de zi in mod cat se poate de placut. Astazi te voi invata cum sa prepari o reteta simpla, dar foarte sanatoasa de ciuperci umplute cu spanac. Te-ai gandit pana acum la acest preparat? Iata cum se prepara:

Ingrediente:500 gram ciuperci champignon (mici sau medii) brune, 400 g spanac, 1 praz, 7 căței de usturoi, mărunțiți, 1 ceapa,  1 ardei rosu kapia, sare și piper după gust

Exit mobile version