Mâncărică de conopidă cu sos de roșii

Legumele pot fi salvarea meniurilor noastre „de criză“. Cu inventivitate şi fantezie poţi prepara din legume adevărate răsfățuri culinare.

Ingrediente: 1 conopida mare, 3 linguri ulei, 1 ceapă mare, 1 lingură făină
6 rosii mari, 1/2 lingurita zahar, piper,sare,oregano,busuioc, patrunjel si marar tocat.

Se desface conopida în bucheţele, se spală şi se opăreşte cu apă clocotită, se lasă să se scurgă bine de apă. Ceapa tăiată mărunt se prăjeşte într-o cratiţă cu uleiul înfierbîntat, pînă se moaie puţin, se adaugă făina şi se lasă să se prăjească puţin. Se stinge cu o ceasca de apă, se adaugă zahărul,sarea şi roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe şi tăiate în bucăţi mici.
După ce a dat un clocot, două, se adaugă conopida şi verdeaţa şi se lasă să fiarbă încet acoperit.
Se condimenteaza si se presara verdeata proaspat tocata. Mâncarea trebuie să fie scăzută şi se poate servi caldă sau rece.

Vezi și rețeta pentru mâncare de brocoli:

Ingrediente (4 porţii):

1 broccoli potrivit ca mărime, 200 ml smântână, 150 g caşcaval, 2 ouă, 30 g unt, 2 linguri pesmet, sare,piper, 5-6 roşii cherry pentru decor

Mod de preparare:

Cureţi broccoli de frunze, îl desfaci în bucheţele şi îl speli cu atenţie sub jet de apă rece. Îl scurgi bine, îl opăreşti circa cinci minute în apă cu sare şi îl scurgi din nou în strecurătoare.

Aşezi bucheţelele într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet. Razi deasupra caşcaval. Separat, baţi ouăle cu smântână, sare, piper, după gust, apoi torni compoziţia peste bucheţelele de broccoli. Adaugi bucăţele de unt deasupra, câteva roşii cherry pentru decor şi introduci vasul la cuptor pentru circa 35-40 de minute. Îl serveşti cald sau rece.

Vezi și rețeta de post pentru: Orez cu legume, un deliciu sănătos cu turmeric

Ingrediente: 250 g orez, 1 l apă caldă, ulei, sare, piper, 450 g broccoli congelat, 2 cepe mari, tăiate julien, 5 căţei usturoi, boia iute, după gust
2 linguriţe, turmeric pudră, 3 roşii mici, tăiate, mărar tocat

Mod de preparare:

Fierbi apă într-o oală şi laşi să dea în clocot. Pui 1 lingură de sare, adaugi bucheţelele de broccoli şi le fierbi 1-2 minute, apoi le scoţi într-un bol cu apă cu gheaţă. Le scurgi şi le laşi să se răcească.

Separat, încingi uleiul într-o tigaie şi căleşti ceapa şi usturoiul, până devin sticloase. Adaugi orezul, amesteci, torni apa şi ţii la fiert. Potriveşti de sare, piper, boia şi condimentezi cu turmeric. Amesteci bine, ca să se combine aromele. Serveşti orezul cald, cu broccoli, felii de roşii şi mărar.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Exit mobile version