Negresă de post după rețeta bunicii

Negresa este prăjitura mea preferată încă din copilărie pentru că este foarte gustoasă, aromată, pufoasă și are cacao, după care eu sunt înnebunită. Acum fie vorba între noi cui nu îi plac prăjiturile cu ciocolată? Încă nu cred că s-a născut acea persoană. Deși este o prăjitură de casă foarte ușor de pregătit, până să ajung la această rețetă simplă și clară recunosc că am încercat o mulțime de alte reșete, crezând că dacă pare mai complicat, este și mai bun. Greșit. O altă variantă pciocolata topita la be care aș recomanda-o este aceea cu ciocolată topită la bain marie, sau și mai simplu la cuptorul cu microunde, însă nu e de post.
Haide să vedem cum se prepară această prajitură delicioasă și ieftină cu care ne facem familia mai fericită!

Ingrediente:

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la treapăt mare. Tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt.

Într-un bol mare cerne făină şi amestec-o cu cacaoa, zahărul, sarea, stafidele şi bicarbonatul de sodiu. Omogenizează-le, amestecându-le foarte bine cu un tel.
Toarnă peste compoziţia uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid dar omogen.Toarnă aluatul în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcând ușor tava.
Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute.
Las-o să se răcească și servește-o cu glazură de ciocolată sau pudră de zahărși taie-o în bucăți egale pentru a te bucura cu toți cei dragi!

Vezi si reteta pentru briose umplute cu nutella:

Briosele cu interior plin cu nutella sunt alegerea perfecta pentru orice iubitor de ciocolata! Pe langa faptul ca sunt delicioase, ai nevoie de doar 5 minute pentru a le prepara!
Iata de ce ingrediente ai nevoie: 1 ou, crema de nutella, 20 g de unt (25%), 7 linguri făină, 3 linguri de zahăr, 1/2 plic de drojdie, aromă de vanilie

Mod de preparare:
Se topește untul.Se amestecă făina, drojdia și zahărul.Lasa sa creasca aluatul si apoi adauga un ou, nutella, esenta de vanilie și unt topit. Se amestecă repede pana se omogenizeaza.
Toarna aluatul în 6 cupe de muffin si se introduce in cuptorul preincalzit. Coaceți timp de 12 până la 15 minute la 180 ° C.
Se pot servi atat calde, cat si reci. Se pot asezona cu inghetata de vanilie. Te asiguram ca va fi o alegere demna de recomandat tuturor celor dragi!

Exit mobile version