Petre Roman și Silvia Chifiriuc pleacă din România. „Scapă de țara asta de doi bani”, a spus fiica lui, Oana Roman. Spre ce țară se va îndrepta fostul premier

La cei 75 de ani, Petre Roman s-a decis să plece din România.

Fostul premier este gata să înceapă o nouă viață, avându-i alături pe soția Silvia Chifiriuc și fiul său, departe de țara sa. Anunțul a fost fîcut chiar de fiica sa, Oana Roman.

Oana Roman este cea care a dat marea veste. Vedeta Tv a mărturisit că tatăl său, Petre Roman, va părăsi România pentru Elveția. Fiica fostului premier a fost surprinsă de decizia tatălui, însă se declaraă mândră de oferta primită de părintele ei.

Petre Roman pleacă din România. Cum a aflat Oana Roman: “Ca și cum mi-ar fi spus că s-a dus să cumpere o pâine”

„Ce credeți? Azi mă sună tata. Printre altele, ca și cum mi-ar fi spus că s-a dus la colțul străzii să cumpere o pâine, mi-a spus că în luna decembrie a fost numit Președintele Universității din Geneva. Una dintre cele mai mari universități din Elveția. Mă bucur foarte tare pentru el că scapă de țara asta de doi bani și că oamenii din afară îi recunosc meritele”, a povestit Oana Roman.

În spatele carierei de om politic, puțini știu că Petre Roman are studii și cercetări în domeniul fizica fluidelor, dar și a poluării mediului.

În 1968, Petre Roman a ajuns asistent la Facultatea de Energetică de la Institutul Politehnic București. În 1976 primește titlul de șef de lucrări. În cele din urmă, ajunge conferențiar. În 1985, ajunge la Catedra de Hidraulică și Mașini Hidraulice de la Facultatea de Energetică.

A făcut cercetări și chiar a realizat o instalație pilot pentru transportul hidraulic al minereului și sterilului cu aplicații în industria minieră.

În 1990, devine profesor universitar. În aprilie 2000, primește titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Chișinău, Republica Moldova. Este membru al Asociației Internaționale de Cercetări Hidraulice (IAHR).

Petre Roman a publicat peste 100 de lucrări științifice, printre acestea fiind și studiul efectelor descărcării apelor calde de la CNE Cernavoda.

Exit mobile version