Pui grecesc marinat

Astăzi îți prezentăm o rețetă specific grecească, care să ne ducă cu gandul la atmosfera și meniul de vacanță. Iată cum se prepară! Ingrediente: 2 căței de usturoi tăiați mărunt, 1 caserolă de pulpe superioare CocoRico, 2 lingurițe de sare, piper roșu, ½ boia, 2 lingurițe oregano,
½ ceașcă de măsline întregi, suc de la o lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, salată verde tăiată fâșii
4 căței de usturoi întregi, 1 ardei roșu iute.
Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul la 230 de grade. Într-un bol mare, amestecă usturoiul mărunțit , sarea, carnea de pui , piperul roșu, oregano, măslinele, sucul de lămâie și jumătate din cantitatea de ulei, obținând astfel o marinadă aromată! Lasă-le circa 1-2 ore la rece în frigider. După ce sunt gata marinate, încorporează fâșiile de salată între osul pulpei superioare și carnea de pui și presară peste ea feliuțe din cățeii de usturoi rămași. Pune de asemenea fâșii de salată sub bucățile de pui și alături așează bucățele din ardeii roșii iuți. Introdu tava, sau de preferat vasul yena, la cuptor la 230 de grade pentru 25 minute, iar apoi redu temperatura la 190 de grade pentru încă 20 minute. Odată scos din cuptor poți servi puiul grecesc fie cu un sos din iaurt cu mentă, sau altă garnitură preferată! Și ca să identifici mai ușor produsele CocoRico necesare în rețetă vezi de ce ai nevoie: http://cocorico.ro/products-cocorico/pulpa-superioara-de-pui-cu-os-si-piele/?lang=ro . CocoRico îți urează poftă bună!
Vezi si reteta pentru tocanita de legume cu pulpe de pui:

Ingrediente:

2 pulpe mari de pui, 1 lingură ulei, 2 cepe mari, 1 morcov, 1 ardei gras, 200 g ciuperci, 3 roşii, cimbru
pătrunjel verde, sare, piper

Mod de preparare:

Se taie pulpele şi se rumenesc pe toate părţile, apoi se scot din tigaie şi se păstrează calde. În locul cărnii, se pune ceapa tocată mărunt, morcovul feliat, ardeiul tăiat fâşii sau rondele şi ciupercile tăiate felii subţiri. Se adaugă uleiul, sare, piper, după preferinţă, 2-3 linguri de apă şi se lasă la fiert, la foc mic, 15 minute. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate mărunt, şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă carnea, cimbrul, se corectează gustul de sare, se mai adaugă puţină apă caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ 20 de minute, până scade. Tocăniţa de legume cu pulpe de pui se serveşte caldă, garnisită cu pătrunjel verde şi însoţită de mămăliguţă caldă.

Vezi cum se prepară și copănelele frecate cu usturoi și cartofi

Pentru ca noua romanilor ne place sa mancam bine, consistent si traditional, astazi ti-am pregatit o reteta pe care trebuie neaparat sa o incerci. Desi friptura de pui cu cartofi o poate prepara oricine, nu oricine poate sa prepare acesti cartofi fragezi si aceste pulpite rumenite la cuptor. Ti se topesc in gura!

Copanele de pui cu lamaie:
6 copanele CocoRico, 1 capatana de usturoi, 3 lingurite de coaja de lamaie, 1/3 cana zeama de lamaie
1 lingura sare, 1 lingura boia dulce, 1 lingura boia iute, 2 lingurite oregano si cimbru, 1/2 cana de apa

Cartofi cu ciuperci calite :
500 g ciuperci brune, 300 g cartofi, 1 ceapa patrunjel verde, sare si piper

Mod de preparare:

Se freaca bine copanelele de pui cu sare si usturoi zdrobit, astfel incat sa patrunda bine in carne. Se tavalesc apoi prin amestecul de boia si se asaza intr-o tava. Alaturi ,intr-un castron se amesteca restul ingredientelor si se toarna compozitia peste pui .

Se dau la cuptor pentru 45 de minute,la 200 grade.Se intorc si se mai lasa 20 de minute la cuptor. Puiul este aromat si usor acrisor .:) Se serveste cald alaturi de cartofi cu ciuperci calite.

 

Cu adevarat, gustos.

Pofta buna tuturor!

Exit mobile version