Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Pentru ca nu obisnuim sa servim cordon bleo, decat la restaurante sau la ocazii speciale, astazi venim cu o reteta care iti va sterge prejudecata ca nu se poate manca oricand ai pofta. De ce ai nevoie: 1 caserola de piept de pui CocoRico, cascaval emmentaler, sunca Praga, faina, pesmet, ou, sare, piper, ulei.

Mod de preparare: Pieptul de pui se taie subtire si se bate cu ciocanul de snitel. Se adauga cate o felie de cascaval emmentaler si o felie de sunca praga, iar apoi se formeaza rulouri. Rulourile se dau pe rand prin faina, ou, pesmet si se pun la prajit intr-o tigaiecu ulei incins. Se lasa la foc mediu pana capata o crusta aurie.Se serveste alaturi de o salata de primavara, piure sau cartofi prajiti.

Pofta buna tuturor gospodinelor!

Vezi si reteta pentru ghiveci de legume cu pulpe:

Daca nu mai stii ce sa gatesti, dar ai pofta de ceva bun, acest ghiveci de legume cu pulpe de pui este o alegere ideala pentru vremea de afara. Este foarte gustos si usor de facut, chiar pentru cand vii de la munca, obosit. Mai usor decat daca ai spala vasele.Iata de ce ai nevoie:Ingrediente:6 pulpe de pui superioare CocoRico, ulei de măsline 2 linguri, 1 ceapa rosie, 2 ardei rosii, 5 rosii, 100 ml vin rosu, piper negru, sare, boia dulce, oregano proaspat sau uscat, masline verzi, patrunejl proaspat

Mod de preparare: Condimenteaza carnea de pui cu sare si piper. Taie ardeii capia si rosiile in cubulete
Prajeste carnea de pui pe ambele parti pana capata o culoare aurie Adauga ceapa taiata julien. Dupa 10 minute adauga rosiile cubulete alaturi de vin. Se asezoneaza cu boia rosie, oregano si se fierbe 20 de minute la foc mediu. Se adauga maslinele verzi si patrunjelul si se mai lasa pe foc 2, 3 minute.
Se lasa la racit, apoi se serveste cu paine sau garnitura preferata. O tocanita deosebit de gustoasa care se face usor din ingrediente simple si sanatoase. Un preparat economic pentru toata familia.

Vezi si reteta pentru ostropel din aripioare de pui ca la mama acasa:

Ostropel din aripioare de pui ca la mama acasă! Un deliciu pentru orice moment al zilei. În 15 minute, este gata!Aripioarele de pui cu legume sunt un preparat delicios, usor de preparat si satios.
Ai nevoie de: 1 kg de aripioare, 2 ardei rosii, piper negru, cimbru, boia, unt si 100 ml sos de rosii

Mod de preparare: Aripioarele de pui se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si boia. Se prajesc intr-o oala cu unt pe-o parte si pe alta. In acelasi timp cu aripioarele, se adauga si ardeii si ceapa taiata fasii. Se calesc impreuna pentru a se combina aromele inca de la inceput.
Cand au prins o culoare aurie si sunt aproape de final se adauga pasta de rosii, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa pana da in clocot.
Se poate servi cu garnitura preferata sau salata. Este absolut delicioasa si trebuie sa incerci!
Pofta buna!

Vezi si reteta pentru pui in lapte la cuptor:

Pentru că românii sunt din fire foarte pofticioși și gurmanzi, este esențial să preparăm întotdeauna mâncare sănătoasă și foarte gustoasă pentru a se bucura impreuna cu cei dragi de acest momente frumoasa in care reusim stam cu totii asezati la masa. Astazi va prezentam o reteta delicioasa de pulpe de pui cu patrunjel si usturoi marinat in lapte. Sigur acest preparat te va cuceri si il vei recomanda si celor dragi.Ingrediente: 1 caserola de pulpe de pui CocoRico, usturoi zdrobit, patrunjel, piper, sare, ulei de masline, 1 cana de lapte

Mod de preparare: Intr-un castron amesteca bine laptele (de preferat cu 3.5 % grasime), uleiul de masline, usturoiul pisat, patrunjelul tocat, sarea si piperul. Turnati amestecul de marinata intr-o punga de bucatarie (din aceela care se inchid ermetic, gasiti in Ikea), adaugati pulpele de pui si agitati bine punga pentru a intra savoarea in textura carnii. Lasati la frigider cat va permite timpul. Atunci cand puiul este suficient de marinat, preincalziti cuptorul la 200 de grade. Pregatiti un vas yena, in care adaugati puiul si marinata. Lasati la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute, pana cand pulpele prind o culoare aurie si simtiti ca sunt gata facute. Se servesc cu sucul din tigaie si cu patrunjel suplimentar( optional) daca simtiti ca este nevoie! Desigur o portie de legume la tigaie sau niste cartofi prajiti sunt bine primite!

Exit mobile version