Rulouri cu scorțișoară și glazură de cafea, un desert iubit de toată familia!

Astazi v-am pregatit o reteta delicioasa de melci din aluat cu scortisoara si cafea, un desert care te va cuceri imediat ce vei incepe sa il prepari. Iata de ce ai nevoie:

Pentru aluat:250 gr faina, 90 ml lapte, 1 galbenus, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 2 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 15 gr drojdie proaspata, 1 varf cutit de sare, coaja de lamaie.

Pentru umplutura: 150 gr nuca macinata, 90 gr zahar, 1 lingurita de scortisoara.

Pentru sirop: 200 ml lapte; 2 linguri zahar.
Separat 1 lingurita de cafea

Mod de preparare:

Cerneti faina intrun vas apoi adaugari zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, sarea si amestecati cu o lingura, apoi puneti drojdia, uleiul, galbenusul si amestecati cu lingura Aluatul se framanta cu mana turnand usor laptele caldut.Dupa ce aluatul devine elastic il lasati sa se odihneasca macar 40 minute intr-un loc ferit de aer rece, acoperit cu folie alimentara. Macinati nuca apoi o amestecati cu zaharul si cu scortisoara.Dupa ce au trecut 40 minute si aluatul a crescut putin il scoateti pe masa de lucru unsa cu ulei si il intindeti bine cu un sucitor. Foaia de aluat trebuie sa fie destul de subtire. Dupa ce ati intins aluatul bine puneti amestecul de nuca-zahar-scortisoara peste foaie si incepeti sa rulati strans in asa fel incat sa iasa o spirala cat mai densa. Dupa ce ati rulat, taiati rodele graose de 3- 4 cm pe care le asezati apoi in tava acoperita cu hartie de copt.

Dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 20-25 minute pana aluatul prinde o culoare frumoasa.Pregatiti siropul cand melcisorii sunt aproape gata. Astfel,: intr-o oala puneti cei 200 ml lapte si cele 2 linguri de zahar astfel incat laptele sa se incalzeasca bine si zaharul sa se topeasca.Cand melcii cu nuca si scortisoara sunt gata copti, ii scoateti din cuptor, ii lasati cateva minute sa se odihneasca apoi ii treceti prin laptele cald astfel incat sa se insiropeze. Pastrati putin lapte pentru a amesteca cu cafea si a turna peste o parte din melci (daca sunteti iubitori de cafea). Te asiguram ca va fi un desert pe gustul tuturor!

Pofta buna!

Sursa:a1.ro

Vezi si reteta pentru

Exit mobile version