Salată cu piept de pui! Este cea mai bună din lume. Eu o fac frecvent nu doar la ocazii

Salata cu pui și maioneza de casa este foarte gustoasa si sanatoasa. este simplu de preparat si ai nevoie de doar cateva ingrediente:

Ingrediente:300 grame piept de pui fiert, 4 castraveti marinati, 3 oua, verdeata, 250 grame sunca, 3 rosii, 50 grame cascaval, maioneza

Read more...


Cum se prepara : Carnea se fierbe cu apa si sare, se strecoara si se lasa la racit. Se taie cuburi .

Cascavalul se da prin razatoare si sunca se taie felii subtiri . Castravetii se taie pai, ouale se fierb in apa cu sare, se lasa la racit, se curata si se taie fasii mici. Rosiile se taie cubulete si verdeata la fel.
Toate ingredientele se amesteca intr- un vas mare, se adauga maioneza si condimentele preferate.

Maioneza este un preparat culinar, un sos rece, gros, o emulsie de ulei vegetal preparat din galbenus, frecat bine cu ulei, putin mustar si putina zeama de lamaie.

Maioneza se poate face si fara ulei si iese la fel de gustoasa, chiar mai sanatoasa. Iata cum o faci acasa:

Ingrediente:4 -5 linguri branza de vaci, 1 galbenus de ou fiert tare, 1 galbenus crud, 1 lingura mustar simplu, sare dupa gust

Mod de preparare:

Vei folosi un mixer si vei mixa la viteza maxima intai galbenusurile cu mustarul, iar apoi, dupa ce s-a omogenizat compozitia, vei adauga si branza de vaci, lingura cu lingura.

Reduci viteza si mixeazi la putere medie pana se omogenizeaza din nou. Apoi, sarezi dupa gust si amesteci din nou.
Poti folosi maioneza in salate, sandvisuri, la porumb copt, cu oua fierte, chiar si cu anumite tipuri de carne.

Intotdeauna maioneza pe care o vei face in casa va fi mult mai buna si mai sanatoasa decat maioneza pe care o poti cumpara din comert.

Pofta buna si spor la preparat!

Este foarte impprtant sa iti aloci timp pentru o salata sanatoasa, decat sa alegi varianta rapida din comert, in care nus tim ce ingrediente contin.

Vezi reteta pentru salata de anghinare cu ton:

Este o salata rapida, pe care o puteti face in 10 minute. Are un gust deosebit, dat de amestecul de arome mediteraniene, adaugat tonului. O puteti servi cu paine prajita (reteta originala) sau alaturi de cartofi dulci prajiti sau fierti, care vor contrabalansa gustul acrisor al salatei.

Ingrediente (4 portii): 250g anghinare marinata, 250g ardei copt (de preferinta rosu sau capia) de la borcan, 1 conserva de ton in ulei, o legatura de marar proaspat, 2 maini de spanac (baby spinach), 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline (extra virgin), 1 lingura suc de lamaie proaspat (daca mai e nevoie) si piper.

Mod de preparare: Anghinarea, spanacul si ardeiul copt se taie bucati si se aseaza intr-un bowl. Se scurge tonul de ulei si se adauga salatei, impreuna cu usturoiul si mararul, tocate cat mai marunt. Se pune uleiul, piperul si sucul de lamaie si se amesteca.

Sursa: simplufeminin.com

De ce este bine sa consumam anghinare:
Planta numita anghinare este una dintre cele mai populare culturi comestibile din regiunea mediteraneana, cunoscuta inca din timpuri stravechi pentru beneficiile sale pentru sanatate si proprietatile medicinale importante.

Din punct de vedere botanic, anghinarea apartine familiei Asteraceae si genului Cynara. Numele stiintific al anghinarei este Cyanara scolymys si este cultivata in special pentru solzii carnosi ai inflorescentei sale, dar si pentru receptaculii florali care sunt comestibili.

Anghinarea este folosita in gastronomie (bulbul florii) si in medicina naturista (radacinile si frunzele de anghinare). Consumata in stare proaspata, poate sa trateze diareea cronica, diabetul, hemoroizii, varsaturile si migrenele.

Beneficiile anghinarelor pentru sanatateSus
Consumul anghinarelor atrage dupa sine o serie intreaga de beneficii pentru sanatate, in special daca planta este gatita la aburi si isi conserva astfel toti nutrientii. Pentru a beneficia de toata valoarea nutritiva a anghinarelor, consumati-le in totalitate. Cele mai importante proprietati ale anghinarelor sunt

– Furnizarea unei cantitati importante de fibre. O anghinare medie contine aproximativ 10 grame de fibre, constituind in jur de 25% din doza zilnica recomandata adultilor. Aceeasi cantitate de broccoli sau de mere furnizeaza doar 3-4 grame de fibre.

– Stabilizarea nivelului de glicemie in sange. Cantitatea importanta de fibre substituie nevoia organismului de carbohidrati, asadar anghinarele au un index glicemic scazut. Acelasi aliment controleaza eficient apetitul, prin cele 3-4 grame de proteine si mai putin de un gram de grasimi.

– Furnizarea unui aport semnificativ de antioxidanti. Un studiu american a descoperit ca anghinarea contine mai multi antioxidanti, decat orice alta leguma, clasandu-se pe locul sapte intr-o lista de 1000 de alimente diferite care protejeaza celulele organismului. Printre antioxidantii care se regasesc in anghinare, se numara quercitina, antocianina, cinarina, luteolina sau silimarina.

– Prevenirea si tratamentul cancerului. Anumite studii de specialitate efectuate cu un extract special din frunzele de anghinare au descoperit ca planta inhiba apoptoza (moartea celulelor) si reduce proliferarea celulelor canceroase in mai multe forme ale bolii, inclusiv cancerul de prostata, leucemia sau cancerul de san.

– Protectia sistemului digestiv. La fel ca multe alte legume verzi, precum patrunjelul, anghinarea era folosita in timpuri stravechi pentru ameliorarea simptomelor provocate de diverse afectiuni digestive. Planta este un diuretic natural si stimuleaza digestia. In prezent, medicii nutritionisti recomanda anghinarea pentru tratarea sindromului de colon iritabil.

– Imbunatatirea activitatii bilei. Pulpa anghinarei contine un antioxidant din familia polifenolilor, numit cinarina, ce stimuleaza puternic procesul de functionare a bilei.

– Protectia ficatului. Datorita cinarinei si a altui antioxidant, silimarina, anghinarea este benefica si pentru activitatea ficatului. Studiile au demonstrat ca aceasta leguma verde ajuta la regenerarea tesutului hepatic. De altfel, anghinarea este folosita de multa vreme in medicina alternativa, ca remediu pentru tulburarile hepatice.

– Ameliorarea simptomelor neplacute survenite in urma consumului de alcool. Gratie efectelor pozitive asupra celulelor hepatice, anghinarea poate trata cu rapiditate mahmureala.

– Reducerea nivelului de colesterol. Proprietatile cianice ale anghinarei ajuta organismul sa excrete colesterol de tip LDL (colesterolul rau) si sa asiste reglarea nivelului de colesterol HDL (colesterol bun). Aceasta actiune are consecinte pozitive si asupra functionalitatii sistemului cardiac, influentata direct de nivelul de colesterol din corp.

– Prevenirea hipertensiunii arteriale. Anghinarea contine o cantitate importanta de potasiu, un mineral de care organismul are nevoie pentru a functiona la parametri optimi. Potasiul din anghinare reduce cantitatea excedentara de sodiu din corp, protejand sistemul cardiovascular.

– Protectia fatului in perioada sarcinii. Anghinarea proaspata este o sursa bogata de acid folic (furnizeaza circa 68 de unitati la 100 de grame, adica 17% din doza zilnica recomandata). Acidul folic este un co-factor al enzimelor implicate in sinteza ADN-ului. Studii de specialitate au aratat ca un nivel corespunzator de acid folic in perioada de preconceptie, in special la inceputul sarcinii, ajuta la prevenirea aparitiei defectelor de tub neural la nou-nascuti.

– Imbunatatirea sistemului imunitar. Bulbii proaspeti de anghinare sunt surse bogate de vitamina C (in proportie de 20% din doza zilnica recomandata, la fiecare 100 de grame consumate). Consumul regulat al alimentelor care furnizeaza vitamina C ajuta corpul sa dezvolte o rezistenta sporita impotriva agentilor infectiosi si radicalilor liberi care ataca celulele sanatoase ale organismului.

– Protectia sistemului osos. Anghinarea este si o sursa excelenta de vitamina K (100 de grame de anghinare asigura 12% din aportul zilnic necesar). Aceasta vitamina are un rol crucial in sanatatea oaselor, stimuland activitatea de formare si dezvoltare a sistemului osos. In plus, o cantitate optima de vitamina K in dieta ajuta la stoparea degenerarii neuronale, fiind benefica in special pacientilor care sufera de Sindromul Alzheimer.

– Asigurarea functionalitatii optime a metabolismului. Bogata in complexul de vitamine B (precum niacina, vitamina B6, tiamina si acidul pantotenic), anghinarea sprijina activitatea proceselor metabolice din organism.

– Prevenirea si tratarea anemiei. Anghinarea este o planta ce furnizeaza doua alte minerale importante, fierul si cuprul. Cel din urma este necesar productiei de celule rosii, pe cand fierul participa la formarea hematiilor.

– Tratarea halenei. In medicina alternativa, anghinarea mai este folosita si pentru tratarea halenei (respiratiei urat mirositoare).

Prin urmare, introducerea anghinarei in dieta zilnica poate avea numeroase efecte pozitive asupra sanatatii fiziologice si mentale.

Sursa: sfatulmedicului.ro

Exit mobile version