Tort diplomat cu pișcoturi, fără coacere! Preparare rapidă și un gust absolut divin!

Tortul diplomat este delicios, il stim din copilarie si de fiecare data cand il mancam simtit o mare placere si bucurie. Pentru ca torturile din comert pot avea multi aditivi, cel mai sanatos este sa il preparam acasa, cu fructe proaspete si ingrediente cunoscute de noi. Astazi iti prezentam o reteta de tort diplomat cu piscoturi, sarlota si fructe, o bunatate!

Ingrediente:un pachet piscoturi(400g), fructe(mandarine,kiwi,ananas), 400-500ml frisca lichida sau 2 cutii de smantana pentru frisca,
Crema:4 galbenusuri, 150-200g zahar, 50-60g amidon, 500 ml lapte, vanilie, un plic gelatina si un plic intaritor pt frisca.
Sirop: 250 ml apa, 150 grame zahar

Mod de preparare :
Crema: punem laptele la fiert. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin ca o crema,apoi adaugam amidonul si coaja rasa de la o lamaie (eu am pus portocala). Dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin
Peste galbenusiurile batute adaugam putin cate putin lapte amestecand continuu.Turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema si o punem la racit.Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe plic si o adaugam in crema.Intr-un vas batem frisca foarte bine si o dam la frigider. Dupa ce crema si frisca s-au racit le amestecam si mai mixam putin,apoi dam din nou la rlasam la rece.
Sirop:amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca.

Preparare și asamblare:
Avem nevoie de o oala mai mare cu pereti inalti cat piscoturile pe care o tapetam cu folie alimentara atat pe fund cat si pe pereti
In fundul vasului ornam cu fructe(aceasta va fi partea de sus a tortului)
Luam fiecare piscot si il scufundam in sirop(atentie sa nu lasati mult k se sfarama) si tapetam pereti vasului asezan piscoturilr in picioare unele langa altele
Peste fructe turnam 1/2 din crema si apoi punem un strat de oiscoturi inmuiate
Peste piscoturi turnam si restul cremei si acoperim cu alt strat de piscoturi(acesta va fi partea de jos)
Acoperim vasul si il dam la rece(ideal este sa-l faceti seara si sa-l lasati pana a doua zi sa se raceasca bine
A doua zi puneti deasupra oalei un platou si apoi rasturnati printr-o miscare brusca tortul
Daca doriti puteti sa-l mai ornati cu frisca si fructe.

Sursa:kfetele.ro

Vezi reteta pentru tort cu visine si piscoturi:

Tort cu visine si piscoturi, o reteta de tort festiv, potrivit pentru ocazii deosebite, foarte gustos, cu un gust minunat, dulce-acrisor si o aroma placuta de visine. O reteta de tort cu fructe aspectuos, o adevarata prajitura cu visine.
Pofta buna!

 

Ingrediente pentru blat si crema tort:

250 gr piscoturi de sampanie, 10 gr de gelatina (foite), 170 gr de unt, 170 g de zahar, 300 g de smantana, 300 gr de iaurt, 300 ml frisca lichida, 500 gr de visine (visine congelate sau proaspete)

Ingrediente pentu sirrop tort: 200 ml de lapte, 2-3 linguri de zahar

Ingrediente ornat tort: 1 lingura de zahar tos, 10-15 visine cu codite sau fara, 50-100 g de ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare tort:

Intr-o cratita se ard 2-3 linguri de zahar, nu foarte tare, doar cat sa prinda putina culoare si sa nu devina prea amarui. Zaharul ars se stinge cu lapte rece si se lasa cratita la foc mic pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se ia un platou de tort in care vom servi la final tortul si punem un inel de tort (sau preparam tortul direct in forma de tort cu pereti detasabili). Insiropam usor piscoturile de sampanie cu laptele caramelizat si le asezam in interiorul inelului sub forma unui blat de tort. Inmuiem gelatina intr-un castronel cu putina apa si o lasam asa aproximativ 10 minute. Frisca lichida se bate si se lasa la rece. Intr-un vas punem untul inmuiat la temperatura camerei, adaugam zaharul deasupra (putem folosi zahar pudra care se dizolva mult mai usor) si incepem sa-l mixam pana cand se topeste zaharul si se obtine o crema de unt. Peste crema de unt se incorporeaza iaurtul si smantana. Gelatina muiata se scurge de apa si se topeste putin la bain-marine, apoi se incorporeaza in compozitia de unt si se amesteca bine. La final se adauga frisca batuta si visinele si se amesteca.
Jumatate din compozitia de crema de tort se pune peste stratul de piscoturi. Se aseaza frumos pe toata suprafata formei de tort si se acopera cu un alt strat de piscoturi insiropate si apoi se adauga restul de crema si se niveleaza. Se lasa tortul la frigider cateva ore (4-5 ore) sa se intareasca bine. Dupa ce tortul cu fructe este gata, se scoate inelul cu grija si se orneaza dupa gust. Ciocolata cu lapte se topeste pe foc si se decoreaza tortul stropindu-l pe margini. Pe mijlocul tortului se presara ciocolata rasa. Visinele spalate se dau prin zahar tos, pana cand vor avea un aspect de “promoroaca” dupa care se orneaza tortul cu ele.

Sursa:preparatedevis.ro

Exit mobile version