Orez cu pui argentinian

Călătoria noastră culinară se îndreaptă astăzi pe tărâmuri argentiniene unde se spune că oamenii dansează mult și consumă carne pe măsură! Astăzi te vom învăța rețeta de bază a vestitului ,, Arroz con pollo’’ care este foarte îndrăgit de locuitorii acestei țări. Iată cum se prepară OREZUL CU PUI ARGENTINIAN!

Ingrediente:

Mod de preparare:

Spală bine legumele pe care le vei găti. Taie ardeii iuți în bucățele mărunte, ca și ceapa și usturoiul.
Ia o tigaie adâncă, adaugă 5 linguri de ulei de măsline și pune-l la încins. După ce s-a încins adaugă ardeiul și usturoiul timp de 3 minute, iar după aceea adaugă ceapa. Când încep să se călească adaugă bucățile de pui, un praf de sare și piper și amestecă. Lasă puiul la călit timp de 7-8 minute până când începe să se rumenească. După ce s-a rumenit, adaugă roșiile tăiate în bucățele fără semințe și lasă-le puțin timp să se înmoaie. Adaugă vinul alb și lasă se se coacă toate ingredientele la foc mic, pană când se reduce jumătate din cantitatea de sos pe care o ai acum. Odată redus vinul, adaugă 3 pahare de supă de pui caldă. Când aceasta începe să fiarbă, adaugă orezul și lasă-l să fiarbă pentru 15 minute. A venit momentul mazării. Dacă este proaspătă, o adăugăm imediat după orez, iar dacă este semipreparată o lăsăm pentru ultimul minut. Secretul acestei rețete este că fiecare aromă contează, iar orezul va absorbi toate savorile existente în tigaie. Pentru a te asigura că orezul este bine fiert, amestecă des și testează-l cu o furculiță. Lasă-l 5-10 minute să răcească înainte de a-l servi și adaugă măslinele. CocoRico îți urează poftă bună!

Exit mobile version