Shakshuka, cel mai delicios mic-dejun pe care îl poți servi în familie!

Te-ai săturat de micul dejun monoton? Atunci această rețetă cu siguranță este pentru tine! Nu în zadar “Shakshuka” este considerată mândria bucătăriei evreiești, deoarece nu vei putea uita gustul acestei delicioase mâncări.Shakshuka este omleta pregătită în sos picant. Rețeta acestui mic dejun vă permite să experimentați, fiindcă în fiecare familie această omletă va fi una deosebită.

INGREDIENTE:

8 ouă, 2 cepe mari, jumătate de căpățână de usturoi,roșii, pastă de roșii, ulei vegetal, sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE:

Tăiați ceapa și usturoiul în bucăți mici. Prăjiți-le în ulei vegetal.
Mărunțiți roșiile proaspete și condimentați-le cu sare și piper. Amestecați-le cu pastă de roșii și puneți-le în tigaia cu ceapă. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați la înăbușit timp de câteva minute.
După ce roșiile și ceapa s-au omogenizat și apa s-a evaporat, adăugați ouăle. Încercați să păstrați gălbenușurile întregi. Cel mai bine să spargeți ouăle unul câte unul într-un castron separat.
Luați tigaia de pe foc când ouăle sunt gata.
Notă: Există mai multe variante de pregătire a acestui fel de mâncare. La roșii puteți adăuga boia de ardei, verdeață, diferite condimente.

Serviți shakshuka cu o bucată de pâine sau turtă. Această mâncare delicioasă vă va oferi emoții pozitive pentru întreaga zi.

Sursa: bucatarul.tv

 

Vezi si reteta pentru omleta impaturita:

 

Omleta cu sunca si cascaval iese delicioasa daca o prepari asa, impaturita similar cu o quesadilla. Astfel, te bucuri de un exterior bine facut si un interior plin de cascaval topit aburind.

INGREDIENTE

3 oua, 1 lingurita amestec de verdeturi, 2 linguri de unt, 1 lingurita apa
3 linguri cascaval ras, 50 g sunca, sare

MOD DE PREPARARE:
Bate ouale cu verdeturile (tarhon si patrunjel) o lingura de unt moale, adauga sare dupa gust si lingurita de apa. Incinge o tigaie si topeste cealalta lingura de unt in ea.
Pune compozitia de unt in tigaie si roteste-o deasupra focului pentru ~20 de secunde, pana ce omleta incepe sa se inchege.
Presara sunca taiata cubulete si cascavalul ras. Dupa 1-2 minute, ridica marginile omletei si suprapune o jumatate peste cealalta. Deasupra preparatului impaturit presara inca putin cascaval si lasa omleta pana cand cascavalul se topeste. Serveste omleta cu rosii cherry alaturi.
Sfat util:

Optional, poti impacheta omleta in stilul celei frantuzesti: ridica pe rand marginile omletei si adu-le catre centru. Serveste omleta cu imbinarea in jos, pentru o prezentare mai eleganta.

Exit mobile version