Trucuri utile și sănătoase în bucătărie. Cum se prepară cușcușul

Acest truc te va ajuta pentru multe retete sanatoase pe care vei vrea sa le prepari, precum salate, frigarui cu cuscus, cuscus cu friptura sau cu lapte.
Cuscusul este o hrană tipică a Africii de Nord, constând din semințe de grâu dur foarte delicat, deci este indicat si pentru prepararea alimentelor pentru copii, cum ar fi couscousul de pui, cuscus cu lapte si miere sau cu legume.

Cum se prepara:

In mod traditional, cuscusul este gatit intr-un couscoussier, un fel de steamer, insa la noi in Romania, multi oameni nu au descoperit cereala si nu este foarte prezenta in alimentatie. De asemenea exista o metoda mai simpla pentru cei care vor sa il descopere, dupa cum urmeaza:

 

Aierbeți apă sărată sau bulion cu o linguriță de ulei într-o oală mare, deoarece crește foarte mult. Atunci când apa incepe sa fiarba, îndepărtați-o de pe foc și puneți cuscusul înăuntru și amestecați imediat, astfel încât tot cuscusul să absoarbă lichidul.
Acoperiți vasul și lăsați-l să stea timp de 5 minute.

Când indepartati capacul, veți vedea că cuscusul a devenit compact, cu boabele lipite. Nu va speriati, exista o rezolvare rapida! Adăugați o linguriță de unt și împărțiți cușcușul cu ajutorul unei furculite, amestecand pana cand boabele de cuscus se dezlipesc.
Acum poți folosi cuscusul pentru a pregăti tot felul de rețete. Puteți servi masa însoțită de legume, carne, brânzeturi, pește, legume etc. Este bine să lasati sa se răcească pentru o omogenizare mai buna cu restul ingredientelor.

Couscous este bogat în carbohidrați, avand un aport caloric ceva mai mic decât pastele și orezul, făcându-l mai ușoar de digerat, acest lucru variind in functie de felul principal alaturi de care serviti.

Copiii mici sunt foarte incantati de textura moale și aroma delicată, datorită boabelor sale mici este bine adaptat la alimentația sugarilor care au deja încorporata alimentatia cu carbohidrați.

Cuscusul este unul dintre cele mai sanatoase produse pe baza de cereale. Sub forma de granule sferice din faina de grau dur, acesta contine multe vitamine, minerale si fibre. Originar din tarile arabe, cuscusul a patruns cu succes si in bucatariile europene, scrie ecuisine.ro.
Vestea calitatilor sale nutritive a facut inconjurul lumii si de aceea se regaseste pretutindeni in dieta persoanelor care sufera de boli digestive, cardiovasculare, hepato-renale ori guta. Cuscusul este recomandat insa tuturor celor care doresc sa manance sanatos si nu au intoleranta la grau.
Voi cum pregatiti cuscusul?

 

 

 

Exit mobile version